« юни 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

В Гърция разрешиха достъпа до плажовете

В Гърция разрешиха достъпа до плажовете. След шест седмици строги мерки, там отвориха малките магазини и фризьорските салони. Гърците вече излизат свободно, без да попълват декларации. Въпреки облачното време, някои стигнаха дори до плажовете и се потопиха в морето. Гръцкият туристически министър заяви, че пътуванията ще се осъществяват при „специфични нови правила“. Хари Теохарис се подготвя да представи и втория пакет от мерки, които трябва да спасят сектора. В средата на юни може да се поднови морският трафик към островите, но и за там се очакват повече разяснения в зависимост от развоя на ситуацията. Същото е в сила и за организираните плажове. В края на юни и началото на юли може да бъдат отворени така наречените сезонни хотели и да бъдат възстановени международните полети. Икономиката на Гърция е пряко зависима от туризма и според Теохарис пътуванията тази година може да се осъществят само при строги правила. „Трябва да имаме нови правила за хотелите, плажовете, басейните, закуските, автобусите“, казва той. В Гърция туристическия сектор представлява 20% от БВП и осигурява едно от всеки пет работни места. Очаква се гръцката икономика да поеме поредния тежък удар – свиване с цели 10% и то точно в момент, когато излизаше от най-тежката си икономическа криза. Теохарис, който зае поста миналия юли, прогнозира, че страната му може да приеме тази година по-малко от 1/3 от миналогодишния обем. https://trip.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината започна мащабно почистване на речни корита

  • 01 Юни 2020
  • 91
Община Бургас започна мащабна акция за почистването на речни корита, дерета и отводнителни канали, които се намират на територията на кварталите на града и съставните селища.

Общината търси кадри за новите си социални услуги

  • 01 Юни 2020
  • 71
Мащабните ремонти дейности в най-новите социални центрове вървят с пълна сила и са пред завършване. Затова Община Бургас започва да търси специалисти за Центъра за обществена подкрепа на улица "Филип Кутев" и др.

Три хотела в Слънчев бряг вече работят и посрещат български туристи

  • 29 Май 2020
  • 545
Ръководството на „Съюз на собствениците“ Слънчев бряг и изпълнителен директор „Слънчев бряг“ АД, обсъдиха възможностите и предизвикателствата пред подготовката на туристически сезон 2020 в най-големия комплекс по българското Черноморие.

Започват проверки в търговските вериги за българска стока

  • 29 Май 2020
  • 440
От днес започват проверки в търговските вериги дали има специално място за продажба на български стоки. Това заяви пред bTV земеделският министър Десислава Танева във връзка с новия Закон за храните.

Забраняват се рекламите с деца и на храни, неподходящи за тях

  • 29 Май 2020
  • 428
Новият закон за храните е част от един общ пакет, който разработи Министерството на земеделието в продължение на 6 години. По отношение на рекламата се въвежда забрана на използването на деца в реклама на ГМО-продукти, както и продукти, които са забранени и неподходящи за деца.