Кметът на Болярово повежда мащабна акция по премахване на сметища

Април 5, 2024 България
Почистване на нерегламентирани сметища на територията на Община Болярово се извършва днес. Мащабната акция е по инициатива на кмета Христо Христов с участието на Държавно горско стопанство-Елхово, гранично полицейско управление Болярово, полицейското управление, кметове и кметски наместници.

КАМПАНИЯ СРЕЩУ ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМИ ПРОВЕЖДАТ В ОБЩИНА ХАСКОВО

Април 5, 2024 България
Съвместна кампания срещу телефонните измами провеждат Община Хасково и ОД на МВР Хасково. Кметът Станислав Дечев и директорът на Областната дирекция ст. комисар Чавдар Георгиев дадоха старт на инициативата.

Boeing плаща на Alaska Air 160 милиона долара

Април 5, 2024 Светът
Boeing плати 160 милиона долара (126 милиона британски лири) на Alaska Air, за да компенсира загубите, които авиокомпанията претърпя след драматична авария във въздуха през януари.

BBC със статия за българския панелен блок

Април 5, 2024 България
От Прага до Пловдив инженери и архитекти дават втори живот на жилищни блокове, построени през комунизма в Централна и Източна Европа, готови за ерата на изменението на климата.

На първо четене :ще има великденска добавка за част от пенсионерите

Април 5, 2024 България
Парламентът прие на първо четене промените в бюджета на държавното общественото осигуряване, които предвиждат великденска добавка 75 лева да получат пенсионерите с пенсии под линията на бедността 526 лева.

Циановодород изтича от шахта в Карнобат

Април 5, 2024 България
Завишени стойности на циановодород и сероводород са установени край кабелния завод в Карнобат.

Президентът: Народното събрание носи отговорност за политическото ръководство на служебния кабинет с конструктивни тези, предложения и инициативи

Април 5, 2024 България
Избирателната активност до голяма степен зависи от работата на парламента, заяви днес президентът Румен Радев в рамките на консултации на „Дондуков“ 2 с представители на парламентарните групи в 49-ото Народното събрание, съгласно редакцията на чл. 99, ал. 5 от Конституцията.

За 4 години: 8000 безплатни правни консултации, 600 от тях по случаи на домашно насилие

Април 5, 2024 България
Мобилни екипи от адвокати и ромски медиатори предоставиха над 8000 безплатни правни консултации на хора под прага на бедност, като 600 от тях са свързани с проблеми на домашно насилие, а над 500 от тях са за жени и деца.

Полицаи от Седмо РУ - СДВР предотвратиха сделка с над 1 килограм наркотични вещества

Април 5, 2024 България
Арестуваният 27-годишен, разпространявал наркотици на територията на ж.к. „Студентски град“, е с повдигнато обвинение и мярка за задържане до 72 часа

Инспекцията по труда напомня правилата за безопасно започване на работа в чужбина

Април 5, 2024 България
Търсенето на сезонна заетост в чужбина крие рискове от попадане в измамни схеми, поради което със стартирането на активното набиране на работна сила ИА „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ) традиционно напомня правата и задълженията на работниците и работодателите.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!