Температурен рекорд: в Русе-30,3 градуса, в Сандански минус 3,0

Април 1, 2024 България
Температурни рекорди днес са регистрирани във Велико Търново и Шумен, съобщи БТА. По-рано днес беше съобщено за рекордна жега и в Русе.

Част от академичното ръководство на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ се срещна с кметовете на Малко Търново и Приморско

Април 1, 2024 Бургас
Ректорът на университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. д-р Христо Бозов и зам. ректорът по учебната дейност проф. Севдалина Турманова посетиха градовете Малко Търново и Приморско.

2095 души са предадени на съд през 2023 година в Бургаска област

Април 1, 2024 Бургас
През 2023 година предадените на съд лица са 2095. От тях осъдените и санкционираните лица са 2024. Едва 1,11% са оправданите лица с влязъл в сила акт.

Преноса на Сахарски прах ще продължи още два дена

Април 1, 2024 България
Над България ще има пренос на сахарски прах в понеделник и вторник, съобщават от НИМХ.

Тихомир Янакиев: Преди Великден пускаме моста на Равадиново

Април 1, 2024 България
Кметът на община Созопол и председателят на общинския съвет Станимир Андонов направиха днес инспекция на новостроящия се мост на с. Равадиново.

Колите на Google Street View започват нова обиколка на България

Април 1, 2024 България
Google обяви, че колите на Street View отново ще преминат по пътищата на България през тази пролет. През следващите месеци те ще посетят много градове в цялата страна, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник, а началото е тази седмица.

Какво се случва с щъркеловите гнезда, които наблюдаваме на живо, в селата Ярлово и Драгушиново

Април 1, 2024 България
БДЗП съобщaва, че на 27 март екип е посетил селата Ярлово и Драгушиново, за да проучи на място какво точно се случва с камерите в щъркеловите гнезда и да се срещне с кметовете и с местни хора.

СЛЕД ФИНАЛА ЗА КУПАТА, ДНЕС ПЛЕВЕНСКИЯТ „СПАРТАК“ ОТНОВО ИЗЛИЗА СРЕЩУ МОГЪЩИЯ „ЧЕРНОМОРЕЦ“

Април 1, 2024 Бургас
Финалът за Купата на България ще се преиграе днес в Бургас… но като важна среща от редовния сезон.

Изплащането на пенсиите започва на 8 април, още утре ще бъдат преведени обезщетенията за бременност и раждане и за отглеждане на дете за март

Април 1, 2024 България
Изплащането на пенсиите през април т.г. чрез пощенските станции ще започне на 8 април (понеделник) и ще завърши на 22 април (понеделник). Преводите на сумите за априлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 8 април 2024 г.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!