« юли 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Световната икономика няма да се възстанови преди 2022 г. Еврозоната пак може да е в криза

Световният брутен вътрешен продукт няма да се възстанови до равнището от преди кризата с коронавируса преди 2022 година, а равнищата на държавен дълг ще скочат рязко тази година според доклад на Икономист интелиджънс юнит (Economist Intelligence Unit), цитиран от Си Ен Би Си и БТА. Ограниченията и спирането на дейности заради коронавируса по света през последните два месеца подкопаха икономическата активност, което означава, че правителствата трябва да вложат трилиони за фискални стимули, като работят с по-ниски приходи и по-високи здравни и социални разходи. В доклада от днес Икономист интелиджънс юнит посочва, че правителствата в повечето развити страни изглежда са стигнали до заключението, че по-високите държавни разходи и съответно по-високите дългови равнища са за предпочитане пред масово нарушаване на производителността заради пандемията. Това означава неизбежно нарастване на дълговите равнища тази година. Икономистите от Икономист интелиджънс юнит прогнозират, че правителствата ще се опитат да повишат фискалните приходи, обръщайки тенденцията в развитите страни от последните четири десетилетия на по-ниски корпоративни и подоходни данъци. Девет години изминаха от дълговата криза в еврозоната и анализаторите предупреждават в доклада, че някои развити страни отново може да се окажат на ръба на криза. Те посочват по-специално Испания и Италия, които бяха много сериозно засегнати от пандемията и още преди това трябваше да се справят със слаби фискални позиции. Южноевропейските страни все още се възстановяват от годините на икономии, съчетани с високи равнища на държавен дълг, застаряващо население и упорити фискални дефицити, се посочва още в доклада. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

С четири медала се върнаха байкърите на ШОР ИНВЕЙДЪРС от Тетевен

  • 09 Юли 2020
  • 51
С тринадесет състезатели по планинско колоездене в дисциплината спускане се явиха бургаските колоездачи на първото състезание от българските даунхил серии за деца и юноши.

София Филм Фест на брега се завръща през октомври

  • 09 Юли 2020
  • 52
18-ото издание на София Филм Фест на брега ще се проведе от 1 до 9 октомври 2020г. в Бургас. Това съобщиха организаторите на бургаското издание на феста с художествен ръководител проф. Георги Дюлгеров.

Общината изгони от Бургас пореден ромски катун

  • 09 Юли 2020
  • 53
Седмица след предишна подобна акция, Община Бургас изгони пореден ромски катун. Той беше започнал да се разполага на обичайното любимо закътано място - близо до ж.к. "Славейков", край железопътната линия и бившата зеленчукова борса.

ДАНС отне достъпа до секретна информация на Пламен Узунов и Илия Милушев

  • 09 Юли 2020
  • 49
Съобщението гласи, че от днес, въз основа осъществяване на законово регламентираните функции на Държавна агенция „Национална сигурност”, са връчени Отнемане на разрешение за достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“ на лицето И.М. и Отказ за достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“ на лицето П.У.

Запалиха статуя на Мелания Тръмп в Словения

  • 09 Юли 2020
  • 54
Дървената фигура на първата дама на САЩ близо до родния й град Севница в Словения е била подпалена още в нощта на 4 юли, когато американците празнуват Деня на независимостта.