« юни 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Тръмп постави условия на СЗО, за да продължи да я финансира

Президентът на САЩ дава на организацията 30 дни, за да гарантира, че ще проведе реформите, които Вашингтон изисква, съобщава ТАСС. Американската администрация твърди, че разследването на дейността на Световната здравна организация (СЗО) във връзка с пандемията на новия коронавирус е потвърдило много от опасенията на Вашингтон. Това заяви американският президент Доналд Тръмп в писмо, публикувано в понеделник, което е изпратил до генералния директор на организацията Тедрос Аданом Гебрейес. Президентът го публикува на 18 май на страницата си в Tуитър. „На 14 април спрях разпределението на средствата за СЗО до приключване на разследването на моята администрация за провалените действия на организацията във връзка с избухването на COVID-19“, заявява Тръмп. „Този процес потвърди много от сериозните опасения, които изразих миналия месец, както и други, което СЗО трябва да вземе предвид, по-специално тревожната липса на независимост от Китайската народна република", пише Тръмп. Писмото представя списък на грешките, които според Вашингтон СЗО е направил. В него се твърди, например, че СЗО „последователно е игнорирал достоверните съобщения за разпространението на вируса в Ухан в началото на декември 2019 г. или дори по-рано“. Освен това СЗО не е провела независимо разследване на данните, които противоречат на позицията на китайските власти. Според Тръмп представителите на СЗО в края на декември 2019 г. вече са знаели за опасността от коронавируса, но "решиха да не споделят тази критична информация с останалия свят, вероятно по политически причини". Американският президент смята, че СЗО "многократно е правил изявления за коронавируса, които са били изключително неточни или подвеждащи". Той също така изразява недоволство от факта, че СЗО не е подкрепила забраната, наложена от американските власти върху влизането в САЩ на хора от Китай. Президентът на САЩ дава на СЗО 30 дни, за да гарантира прилагането на реформите, които Вашингтон изисква от нея. В противен случай САЩ окончателно ще прекратят финансирането на международната структура и ще преразгледат членството си в нея. https://glasove.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината започна мащабно почистване на речни корита

  • 01 Юни 2020
  • 98
Община Бургас започна мащабна акция за почистването на речни корита, дерета и отводнителни канали, които се намират на територията на кварталите на града и съставните селища.

Общината търси кадри за новите си социални услуги

  • 01 Юни 2020
  • 77
Мащабните ремонти дейности в най-новите социални центрове вървят с пълна сила и са пред завършване. Затова Община Бургас започва да търси специалисти за Центъра за обществена подкрепа на улица "Филип Кутев" и др.

Три хотела в Слънчев бряг вече работят и посрещат български туристи

  • 29 Май 2020
  • 547
Ръководството на „Съюз на собствениците“ Слънчев бряг и изпълнителен директор „Слънчев бряг“ АД, обсъдиха възможностите и предизвикателствата пред подготовката на туристически сезон 2020 в най-големия комплекс по българското Черноморие.

Започват проверки в търговските вериги за българска стока

  • 29 Май 2020
  • 442
От днес започват проверки в търговските вериги дали има специално място за продажба на български стоки. Това заяви пред bTV земеделският министър Десислава Танева във връзка с новия Закон за храните.

Забраняват се рекламите с деца и на храни, неподходящи за тях

  • 29 Май 2020
  • 430
Новият закон за храните е част от един общ пакет, който разработи Министерството на земеделието в продължение на 6 години. По отношение на рекламата се въвежда забрана на използването на деца в реклама на ГМО-продукти, както и продукти, които са забранени и неподходящи за деца.