« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Тръмп постави условия на СЗО, за да продължи да я финансира

Президентът на САЩ дава на организацията 30 дни, за да гарантира, че ще проведе реформите, които Вашингтон изисква, съобщава ТАСС. Американската администрация твърди, че разследването на дейността на Световната здравна организация (СЗО) във връзка с пандемията на новия коронавирус е потвърдило много от опасенията на Вашингтон. Това заяви американският президент Доналд Тръмп в писмо, публикувано в понеделник, което е изпратил до генералния директор на организацията Тедрос Аданом Гебрейес. Президентът го публикува на 18 май на страницата си в Tуитър. „На 14 април спрях разпределението на средствата за СЗО до приключване на разследването на моята администрация за провалените действия на организацията във връзка с избухването на COVID-19“, заявява Тръмп. „Този процес потвърди много от сериозните опасения, които изразих миналия месец, както и други, което СЗО трябва да вземе предвид, по-специално тревожната липса на независимост от Китайската народна република", пише Тръмп. Писмото представя списък на грешките, които според Вашингтон СЗО е направил. В него се твърди, например, че СЗО „последователно е игнорирал достоверните съобщения за разпространението на вируса в Ухан в началото на декември 2019 г. или дори по-рано“. Освен това СЗО не е провела независимо разследване на данните, които противоречат на позицията на китайските власти. Според Тръмп представителите на СЗО в края на декември 2019 г. вече са знаели за опасността от коронавируса, но "решиха да не споделят тази критична информация с останалия свят, вероятно по политически причини". Американският президент смята, че СЗО "многократно е правил изявления за коронавируса, които са били изключително неточни или подвеждащи". Той също така изразява недоволство от факта, че СЗО не е подкрепила забраната, наложена от американските власти върху влизането в САЩ на хора от Китай. Президентът на САЩ дава на СЗО 30 дни, за да гарантира прилагането на реформите, които Вашингтон изисква от нея. В противен случай САЩ окончателно ще прекратят финансирането на международната структура и ще преразгледат членството си в нея. https://glasove.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Шест изложби могат да бъдат разгледани в залите на "Флора" и НХК

  • 19 Ян 2021
  • 112
Шест интригуващи изложби могат да бъдат разгледани този месец в залите на Експоцентър "Флора" и фоайетата на обновения Дом на културата НХК. Ако се интересувате от изкуство и фотография, задължително включете в разходката си тези две локации.

Кметът иска нова специализирана социална услуга „Асистентска подкрепа“

  • 19 Ян 2021
  • 99
Община Бургас да създаде нова специализирана социална услуга "Асистентска подкрепа". Това предлага кметът Димитър Николов на местния парламент, който ще разгледа докладната записка на първото си заседание за 2021 г.

К-с „Изгрев“ с втори проект по програма "Моят град, моят квартал, моята улица"

  • 18 Ян 2021
  • 183
Започна изпълнението на втори проект по новата общинска програма "Моят град, моят квартал, моята улица". До блок 9 в к-с "Изгрев" се изгражда паркинг за 70 автомобила по изрично искане на неговите жители.

Инвеститор желае да изгради за своя сметка подземен паркинг до х-л „България“

  • 13 Ян 2021
  • 487
След основния ремонт на хотел "България", който е една от знаковите архитектурни забележителности в Бургас, неговият нов собственик представи пред общинската администрация инвестиционно намерение за изграждане на подземен паркинг.

Обзор иска да е община с местен референдум

  • 13 Ян 2021
  • 493
Подкрепяте ли предложението за обособяване на нова община с център град Обзор, състояща се от населените места - Обзор и селата Баня, Приселци, Раковсково,Емона, Паницово и Козница е въпросът, на който жители на съответните населени места ще отговарят на местен референдум.