Берлин привиква на ”дизелова” среща автомобилни шефове

Германското правителство свиква днес среща с ръководителите на водещи автомобилостроители по проблема за отработените газове от дизелови автомобили. Това предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. На срещата ще бъдат обсъдени мерки за намаляване на емисиите. Поканение са главните изпълнителни директори на "Фолксваген" (Volkswagen), "Ауди" (Audi), "Порше" (Porsche), "Даймлер" (Daimler), германското подразделение на "Форд" (Ford) и "Опел" (Opel). Ще присъстват и няколко министри, и премиерите на провинциите, които са центрове на автомобилостроенето или са особено силно засегнати от емисиите на азотен оксид. Дизеловите автомобили са на прицел откакто преди близо две години "Фолксваген" призна, че е инсталирал незаконен софтуер на свои модели, за да премине тестовете за ниво на емисиите. Представителите на властите и компаниите се надяват да договорят решение за подобряване на качеството на въздуха, като бъде избегната пълна забрана на колите с дизелови двигатели, пояснява Ройтерс. Такава забрана обсъждат вече няколко държави, а се чуват и гласове за пълен отказ от двигателите с вътрешно горене. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Четири безплатни специалности в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 28 Май 2020
  • 268
Обучението по 4 /четири/ направления в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас ще бъде безплатно за студентите, които бъдат приети през тази учебна година, ако бъде окончателно одобрено постановлението на Министерски съвет за защитените специалности.

Световната икономика няма да се възстанови преди 2022 г. Еврозоната пак може да е в криза

  • 28 Май 2020
  • 211
Световният брутен вътрешен продукт няма да се възстанови до равнището от преди кризата с коронавируса преди 2022 година, а равнищата на държавен дълг ще скочат рязко тази година според доклад на Икономист интелиджънс юнит.

Православните празнуват Възнесение Господне - Спасовден

  • 28 Май 2020
  • 207
Православната църква отбелязва днес един от големите празници в християнския календар - Възнесение Господне. Той се чества винаги в четвъртък, на 40-ия ден след Великден, като край на земния път на Иисус Христос.

БАН с официална позиция срещу руския опит да бъде присвоено Кирило-Методиевото дело

  • 27 Май 2020
  • 306
БАН излезе с официална позиция относно със скандала с изложбата на Руския културен център в София преди 24 май, която представи Кирил и Методий като реформатори на славянската азбука, създатели на църковнославянския език и първи разпространители на грамотност и просвещение в Русия.

Велоалеята до „Крайморие“ ще продължи с пасарелка над хълма след „Пода“

  • 27 Май 2020
  • 284
Община Бургас намери подходящо техническо решение за продължение на велоалеята до квартал Крайморие. С днешна дата са изградени 4 километра от нея - до орнитоложкия център "Пода".