« август 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Обясниха защо фалшивите новини са толкова успешни

Учени обясниха защо фалшивите новини са толкова успешни. Това може да помогне против разпространението им. Ограниченото време, през което хората могат да внимават, заедно с претоварването с информация в социалните медии допринасят за популярността, която получават фалшивите новини, съобщава сп. "Лайв сайънс", цитирано от БТА. Откриването на причините за популярността на фалшивите новини може да помогне на специалистите да разработят средства, които да противодействат на разпространението им. Възможно е например да бъде ограничено действието на компютърните програми (социални ботове), които автоматично генерират съобщения, наводняващи социалните медии с нискокачествена информация. "Откриването на социалните ботове е много трудно", споделя авторът на изследването Филипо Мензнер от факултета по информатика и компютърни науки към университета на Индиана. Известно е, че когнитивните процеси на някои хора допринасят за разпространяване на фалшиви новини. Мнозина обръщат внимание и споделят само съобщения, в съзвучие с възгледите им. Те го правят дори и когато тази информация е фалшива. В изследването си американските учени са разгледали други механизми. Те са разработили компютърен модел за споделяне на идеи, за да видят как индивидуалното внимание и изобилието на информация се отразява на популярността на нискокачествените срещу висококачествените мемове. Учените приели за по-качествени мемовете с по-голяма оригиналност, красиви снимки или вярно твърдение. Резултатите показват, че вероятността да бъдат споделени е еднакъв и за нискокачествените и за висококачествените мемове, сигурно защото вниманието на потребителите не е безкрайно и хората са твърде претоварени с информация, за да разграничават между качественото и некачественото. Затова един от начините да се помогне на хората да правят разлика между качествена и некачествена информация в социалните медии, е да бъде намалено количеството й. Това може да стане като бъде ограничено използването на постове от социални ботове. Засичането на такива автоматични програми обаче не е лесно. Съществуващите системи не винаги са акуратни, а и цената на грешката (прекратяване на легитимен акаунт) е по-висока от пропускането на социален бот. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Сигнали за бомби и на летищата във Варна и Бургас

  • 21 Авг 2019
  • 49
Летищата във Варна и Бургас са получили около 11.00 часа днес електронни съобщения със заплахи за сигурността, съобщиха за БТА от пресцентъра на варненския аеропорт.

Изплащането на помощите за умъртвени прасета започва след 1 септември

  • 21 Авг 2019
  • 80
След 1 септември т.г. ще започне изплащането на еднократната помощ в размер на 300 лева на стопаните, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите, след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните стопанства.

Бързото топене на ледниците в Гренландия чертае бъдещето на нашата планета

  • 21 Авг 2019
  • 95
Гренландия е мястото на Земята, за което може да се каже, че е като хладилник с отворена врата, съобщи Асошийетед прес. Там ледниците се топят и морското ниво се покачва.

Комисията за личните данни наложи милионна глоба на НАП

  • 21 Авг 2019
  • 93
Националната агенция за приходите (НАП) ще бъде глобена милиони заради теча на лични данни на над 5 млн. българи. Проверката на Комисията за защита на личните данни вече е приключила и в петък на НАП ще бъде връчен актът за установяване на административно нарушение, заяви пред "Сега" председателят ѝ Венцислав Караджов.

Бургас се готви да повиши туристическия си рейтинг с оригиналния проект „Силата на водата“

  • 21 Авг 2019
  • 93
"Силата на водата" е нов проект на Община Бургас по ОП "Региони в растеж 2014-2020". Има сериозен шанс неговото изпълнение да започне през следваща 2020 г.