« август 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Три тънкости за успешно учене

Матури, студентски сесии, приемни изпити – настъпва усърдното време за много млади хора. И вместо да се разсейвате с мисли за лятото, вижте няколко хитрости, които ще ви помогнат в ученето, та да посрещнете ваканцията по-удовлетворени.

За да схванете по-бързо същността на материала или да решите задачите, над които си блъскате главата, може да ускорите обучението си, опитвайки се да научите на това и някой друг. Това съветват учени от Университета в Сент Луис, според които такъв метод ще ви помогне да запаметявате по-добре материала. Защото когато учителят се готви за преподаване на урока, той отделя ключовите моменти от материала и организира тази информация в неделима структура. А това е една от най-ефективните стратегии за обучение.

Започвайте с по-кратки занимания. Експерти от същия университет предлагат да отделяте не повече от 30 до 50 минути за изучаване на новия материал. Това е необходимо за максималния академичен успех. По-малко от 30 минути не стигат за нещо сериозно, но и повече от 50 вече са прекалено много, за да може информацията да стигне до мозъка ви и да успее той да я усвои наведнъж, обясняват експертите. Ако не сте разбрали нещо по време са обучението, правете си бележки, за да се върнете към това при следващото изчитане. Честите сеанси на обучение са много по-добри от продължителните, така че направете си график за такива мини-сесии.

Разпределяйте, структурирайте и повтаряйте!
„Интервалното“ обучение от три занимания по 30 минути, вместо от час и половина, са далеч по-ефективни за заучаване на преподаденото. А за да съхраните материала в паметта си, най-добре е да разгледате информацията в продължение на една до две седмици след първото заучаване. Повтаряйки по този начин информацията, вие сигнализирате мозъка за това, че той е длъжен колкото може по-надеждно да съхрани тези данни.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър

  • 29 Юли 2022
  • 2168
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат „червен флаг“, който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас

  • 29 Юли 2022
  • 2056
Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране на Община Бургас.

На вниманието на бургаския бизнес: Отвориха 2 програми за безвъзмездна финансова помощ!

  • 29 Юли 2022
  • 2051
Община Бургас продължава да следи какви подкрепящи бизнеса програми са активни и отворени за кандидатстване. Нека местните предприемачи се възползват от тях. Привлечете допълнителни средства в Бургас, нека не изхарчват всичко в София и евентуално в Пловдив!

Безплатни прегледи и консултации в областта на гинекологията организират в Бургас през август

  • 28 Юли 2022
  • 2254
Стартират кампания с безплатни прегледи и консултации за лазерни процедури, като съвременен начин на лечение и третиране на редица гинекологични проблеми. Тя ще се проведе през август в градовете Бургас и Пловдив.

Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“

  • 28 Юли 2022
  • 2201
Очакват ни три дни спортни емоции в морето, на плажа и на басейн „Флора“. Четири са събитията, които ще привлекат интереса на бургазлии и гостите на града. Ще се проведат в петък, събота и неделя.