« януари 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Три тънкости за успешно учене

Матури, студентски сесии, приемни изпити – настъпва усърдното време за много млади хора. И вместо да се разсейвате с мисли за лятото, вижте няколко хитрости, които ще ви помогнат в ученето, та да посрещнете ваканцията по-удовлетворени.

За да схванете по-бързо същността на материала или да решите задачите, над които си блъскате главата, може да ускорите обучението си, опитвайки се да научите на това и някой друг. Това съветват учени от Университета в Сент Луис, според които такъв метод ще ви помогне да запаметявате по-добре материала. Защото когато учителят се готви за преподаване на урока, той отделя ключовите моменти от материала и организира тази информация в неделима структура. А това е една от най-ефективните стратегии за обучение.

Започвайте с по-кратки занимания. Експерти от същия университет предлагат да отделяте не повече от 30 до 50 минути за изучаване на новия материал. Това е необходимо за максималния академичен успех. По-малко от 30 минути не стигат за нещо сериозно, но и повече от 50 вече са прекалено много, за да може информацията да стигне до мозъка ви и да успее той да я усвои наведнъж, обясняват експертите. Ако не сте разбрали нещо по време са обучението, правете си бележки, за да се върнете към това при следващото изчитане. Честите сеанси на обучение са много по-добри от продължителните, така че направете си график за такива мини-сесии.

Разпределяйте, структурирайте и повтаряйте!
„Интервалното“ обучение от три занимания по 30 минути, вместо от час и половина, са далеч по-ефективни за заучаване на преподаденото. А за да съхраните материала в паметта си, най-добре е да разгледате информацията в продължение на една до две седмици след първото заучаване. Повтаряйки по този начин информацията, вие сигнализирате мозъка за това, че той е длъжен колкото може по-надеждно да съхрани тези данни.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

Най-четени

93 книги от 77 автори в надпревара за престижната награда „Христо Фотев“

  • 25 Ян 2022
  • 145
Приключи подаването на книги за Националния поетичен конкурс „Христо Фотев“, организиран от Община Бургас, съвместно с Министерството на културата, Съюз на българските писатели, Сдружение на българските писатели и Сдружение „Бургаска писателска общност“.

Бургаски тенисист се класира за втория кръг на Australian Open на двойки за юноши

  • 25 Ян 2022
  • 122
Младата надежда на родния тенис Динко Динев се класира за втория кръг от откритото първенство на Австралия за юноши. 17-годишният бургазлия, който е състезател на клуб „Авеню“ и ученик в 10-ти клас в Спортното училище „Юрий Гагарин“ спечели на двойки

Шанс за по-ниски наеми за организаторите на културни събития

  • 25 Ян 2022
  • 119
Днес Общинският съвет на Бургас прие решение, което ще даде глътка въздух на създателите и разпространителите на културно съдържание. Новата мярка е съобразена с динамичната обстановка в условията на Ковид пандемия и е изключително балансирана.

203-ма педагогически специалисти са загубили битката с ковид от началото на пандемията у нас

  • 24 Ян 2022
  • 199
Общо 203-ма педагогически специалисти са загубили битката с ковид от началото на пандемията у нас. Данните са от средата на март 2020 г. до 5 януари 2022 г., сочат данните на Министерството на образованието, пише вестник „Сега“. Проверката в МОН е във връзка с твърдения на шефа. на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Над 200 000 са водолюбивите птици у нас

  • 24 Ян 2022
  • 167
Над 200 000 са водолюбивите птици у нас. Това са резултатите от проведеното този януари 46-то преброяване на зимуващите водолюбиви птици в България.