« юли 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Как са отнемали девствеността на жените през древността (18+)

Как жените са губели девствеността си в древността се оказва ритуал, който зависи от наложените обичаи при различните националности.

При древните скандинавски племена е съществувал следния обичай: при настъпването на нощта, преди първата брачна нощ, влъхва води девственицата в гората, пали огън и прави жертвоприношение на богинята Фрейе. Този обред се изпълнявал с жертвоприношение на предварително уловен лос или глиган. Чак след това, избран от влъхвите човек, извършвал с девойката ритуалното сношение.

Ако половия акт не е бил съпроводен с разкъсване на девствената ципа (химена) и непоследвало кръвотечение, тогава жертвоприношението на животното и актовия ритуал не са били признавани. Истина е, че при подобни случаи се е допускал и втори опит. Ако и той бил неуспешен, обявявали девойката за отхвърлена от боговете, което я обричало на вечна самота. В такива случаи и уговорката за брак отпадала, а на разочарования съпруг веднага започвали да търсят нова жена.

В древен Египет, Саудитска Арабия и много други мюсюлмански държави и досега се е съхранил обичаят за тържествена дефлорация. Това е, когато девствената ципа се разкъсва с показалеца на дясната ръка, обвита със специална бяла тъкан, чието единствено предназначение е да придобие ален цвят.

При древно-руския брачен обред е имало народен обичай най-старшия боярин (аналог на нашата дума “болярин”, заможен, богат човек) да остане заедно с младоженците през цялата тяхна първа брачна нощ. Ако жениха не се справи със съпружеските си задължения, тогава бояринът е бил длъжен да го замести.

Някога, на Изток са живели специални хора, с единственото професионално задължение да дефлорират девойки. Това трябвало да стане непосредствено преди да встъпят в законен брак. Лишаването от девственост се е считало за отговорна и опасна работа.

В Северна Словакия, в Босна, Черна Гора невестите са лишавани от невинността си от близък приятел на младоженеца. Изпълняващият длъжността се е считал за главен и най-почетен гост на младоженците по време на сватбата.

А в Тибет взимането на девствена жена, се е считало за нарушение на закона. Ако в селото са разбирали за такова нещо, са имали правото дори да прогонят младите. И не само това - считало се е, че до сватбата момичето трябва да се отдаде на не по-малко от двадесет мъже.

В Океания по принцип и по традиция младоженецът е пращал булката да ощастливи предварително няколко свои приятели. Идеята е, те да изкарат с нея няколко незабравими нощи извън населеното място и чак като се върнат в селото се пристъпвало към сватбените тържества.

При племена от остров Суматра, бащата на булката е длъжен да я дефлорира преди сватбата. Задължително му помагал чичото на невестата, независимо от възрастта му. Случвало се е за ритуалната процедура, около леглото на нещастната младоженка да се съберат до 25 мъже на възраст от 10 до 70 години.

Известният културолог Мирча Елиаде отбелязва за “архаичните техники на екстаза” в книгата си “Шаманизма” и разказва за процедурата по отнемането на невинността в момента на посвещаване на девойка в шаман.

В древна Индия процедурата по дефлорация се изпълнявала от наети срещу заплащане хора, специално обучени на това “майсторство”. Решението за отвеждането на девойката към такъв специалист се взимало единствено от майката. Отнемането на девствеността ставало с помощта на специален фалос от камък, дърво или друг материал. След това във влагалището на момичето се слагал специален набор от целебни листа и билки, пише chronicle.bg.
Източник: lifestyle.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

В Бургас откриха жива изложба с някои от най-красивите тропически пеперуди

  • 13 Юли 2020
  • 28
От днес, 13 юли, до 23 август бургазлии и гостите на града са добре дошли да разгледат жива изложба с някои от най-красивите тропически пеперуди.

Възстановиха движението на АМ "Тракия", петима са загиналите

  • 13 Юли 2020
  • 33
Пет са жертвите на тежката катастрофа в неделя на АМ "Тракия", сред тях е шофьорът на тира. Шестима души са ранени, сред които дете на 2 години и половина. Инцидентът стана между Стара Загора и Чирпан.

Двама мъже загинаха при почистване на басейн във Врачанско

  • 13 Юли 2020
  • 32
Двама млади мъже са загинали при инцидент в село Алтимир, съобщиха от ОДМВР - Враца.

СЛЕД КАТАСТРОФАТА: АПИ започва ремонт на мантинелите на АМ "Тракия"

  • 13 Юли 2020
  • 33
Това стана ясно на спешна среща между представители на агенцията и пътни експерти

Забраниха прегръдките и целувките в Хърватия

  • 13 Юли 2020
  • 33
Носенето на маски ще бъде задължително в магазините, обществения транспорт и медицинските заведения