« май 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Как са отнемали девствеността на жените през древността (18+)

Как жените са губели девствеността си в древността се оказва ритуал, който зависи от наложените обичаи при различните националности.

При древните скандинавски племена е съществувал следния обичай: при настъпването на нощта, преди първата брачна нощ, влъхва води девственицата в гората, пали огън и прави жертвоприношение на богинята Фрейе. Този обред се изпълнявал с жертвоприношение на предварително уловен лос или глиган. Чак след това, избран от влъхвите човек, извършвал с девойката ритуалното сношение.

Ако половия акт не е бил съпроводен с разкъсване на девствената ципа (химена) и непоследвало кръвотечение, тогава жертвоприношението на животното и актовия ритуал не са били признавани. Истина е, че при подобни случаи се е допускал и втори опит. Ако и той бил неуспешен, обявявали девойката за отхвърлена от боговете, което я обричало на вечна самота. В такива случаи и уговорката за брак отпадала, а на разочарования съпруг веднага започвали да търсят нова жена.

В древен Египет, Саудитска Арабия и много други мюсюлмански държави и досега се е съхранил обичаят за тържествена дефлорация. Това е, когато девствената ципа се разкъсва с показалеца на дясната ръка, обвита със специална бяла тъкан, чието единствено предназначение е да придобие ален цвят.

При древно-руския брачен обред е имало народен обичай най-старшия боярин (аналог на нашата дума “болярин”, заможен, богат човек) да остане заедно с младоженците през цялата тяхна първа брачна нощ. Ако жениха не се справи със съпружеските си задължения, тогава бояринът е бил длъжен да го замести.

Някога, на Изток са живели специални хора, с единственото професионално задължение да дефлорират девойки. Това трябвало да стане непосредствено преди да встъпят в законен брак. Лишаването от девственост се е считало за отговорна и опасна работа.

В Северна Словакия, в Босна, Черна Гора невестите са лишавани от невинността си от близък приятел на младоженеца. Изпълняващият длъжността се е считал за главен и най-почетен гост на младоженците по време на сватбата.

А в Тибет взимането на девствена жена, се е считало за нарушение на закона. Ако в селото са разбирали за такова нещо, са имали правото дори да прогонят младите. И не само това - считало се е, че до сватбата момичето трябва да се отдаде на не по-малко от двадесет мъже.

В Океания по принцип и по традиция младоженецът е пращал булката да ощастливи предварително няколко свои приятели. Идеята е, те да изкарат с нея няколко незабравими нощи извън населеното място и чак като се върнат в селото се пристъпвало към сватбените тържества.

При племена от остров Суматра, бащата на булката е длъжен да я дефлорира преди сватбата. Задължително му помагал чичото на невестата, независимо от възрастта му. Случвало се е за ритуалната процедура, около леглото на нещастната младоженка да се съберат до 25 мъже на възраст от 10 до 70 години.

Известният културолог Мирча Елиаде отбелязва за “архаичните техники на екстаза” в книгата си “Шаманизма” и разказва за процедурата по отнемането на невинността в момента на посвещаване на девойка в шаман.

В древна Индия процедурата по дефлорация се изпълнявала от наети срещу заплащане хора, специално обучени на това “майсторство”. Решението за отвеждането на девойката към такъв специалист се взимало единствено от майката. Отнемането на девствеността ставало с помощта на специален фалос от камък, дърво или друг материал. След това във влагалището на момичето се слагал специален набор от целебни листа и билки, пише chronicle.bg.
Източник: lifestyle.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Лондон пуска ваксинационен паспорт от 17 май

  • 11 Май 2021
  • 122
Ваксинационните паспорти за британци, пътуващи в чужбина, ще бъдат пуснати от Националната здравна служба

Какви са правомощията на служебното правителство...

  • 11 Май 2021
  • 104
Президентът Румен Радев обяви служебния кабинет. Датата на новите избори е 11 юли.

Кой е Стефан Янев? -новият служебен премиер

  • 11 Май 2021
  • 103
Ген. Стефан Янев е новият служебен министър-председател.

Стрелба в училище в Русия взе 11 жертви, повечето са деца

  • 11 Май 2021
  • 103
Единайсет души, сред които девет деца, бяха убити в гимназия в столицата на руската република Татарстан Казан при стрелба, открита от двама души, предаде ТАСС, като се позовава на източник от правоохранителните органи.

Радев обяви министрите в служебния кабинет

  • 11 Май 2021
  • 104
Президентът Румен Радев подписа указа за служебен кабинет.