Американците  панически са използвали търсачката на Google и са търсели „Трета световна война“ и други свързани думи след атаката на Иран срещу Израел в събота вечер със стотици ракети и дронове. Според данни от търсенията им в Гугъл за „Трета световна война“ са се увеличили в цялата страна, достигайки петгодишен връх.
Главна дирекция „Национална полиция" ще обяви началото на националната кампания за пътна безопасност „Написах ти писмо".Като част от инициативата нарушителите на Закона за движението по пътищата вече ще получават лични писма от близките на загинали.
Най-наситеният откъм трафик и инциденти летен период и през тази година ще премине, без всички шофьори по основните пътища да бъдат подлагани на задължителен контрол на скоростта. Това се разбира от отговори на Агенция "Пътна инфраструктура" за това има ли готовност тол камерите да започнат да измерват средната скорост на автомобилите.
Използването на технологии, базирани на изкуствен интелект (ИИ), ще доведе до съкращения на работници и служители в хиляди компании през идните пет години. Това сочат резултатите от ново проучване, което е проведено сред 2000 главни изпълнителни директори на фирми от целия свят.
От днес влиза в сила забраната за риболов. Забраната се въвежда за Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти. ЗАБРАНАТА ИМА ЗА с цел да не се пречи на пролетното размножаване на рибите.
Студенти от специалност „Плакат и визуална комуникация“ в Националната художествена академия – София и Филиал Бургас създадоха проекти за лого на бургаските пристанища „Сарафово“, „Крайморие“ и „Ченгене скеле“.
Наличието на завишени количества нефтопродукти е установено от пробите на отпадните води, взети от канализационните шахти, намиращи се в Северната промишлена зона на Карнобат. Само при 2 от пробите са установени отклонения.
В Украйна жените също трябва да бъдат мобилизирани по израелския модел, заяви Оксана Григориева, съветник по въпросите на пола на командира на Сухопътните войски на Украйна.
Преди началото на новия летен сезон кметът Димитър Николов издаде заповед, която регламентира местата и времето за престой на туристическите автобуси през настоящия летен сезон в Бургас.  Това се прави, за да не се получават задръствания на улиците и да не се нарушава графикът на градския транспорт през лятото.
41 фиша и 10 акта за водачи на велосипеди и тротинетки издадоха от ОД на МВР Бургас. Те са санкциониране за неправилно придвижване по пешеходните зони в централната градска част. За нарушаване на закона за движение по пътищата са съставени един акт и два фиша.
Страница 1 от 234

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!