Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

Идеята има дългогодишна история, разказва един от участниците в изложбата Георги Динев: „Няколко години след като Йордановците направиха изложбата с техни творби в разговор с приятели се роди идеята, че и художниците с име Георги може да направим изложба като контрапункт, нещо любопитно и интересно. Георги Баев прие инициативата с ентусиазъм, но скоро след това той почина и това ми счупи желанието за подобна организация. Сега се надявам да стане интересна изложба-нещо ново и различно в Бургас. Обединява ни идеята за този духовен празник и това, че сме кръстени на Свети Георги, а крайният резултат ще е изненада и за нас.“ Освен Георги Динев, в първата Гергьовденска изложба, са поканени скулпторът Георги Миленов от Троян и живописецът Георги Златев от Стара Загора, когото сме виждали като участник във Фестивала на пясъчните скулптури. Школата от морето ще представят Георги Панайотов, Георги Бостанджиев и Георги Петков. Сред имениците има и една дама. Това е иконографът от Дряново Гергана Симеонова, която от над 20 години рисува икони и прави стенописи на църкви.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език

  • 27 Май 2024
  • 10
По международните стандарти сме за тройка на матурата по български език. 50% от включилите се в кампанията за грамотност „Животът няма „аУтокорект“, която „Как се пише?“ организира в помощ на зрелостниците, не могат да се справят с пунктуационните правила в българския книжовен език.

Въвеждат такса мощност за тока?

  • 27 Май 2024
  • 45
Не е достатъчно успокоението, че токът за бита ще поскъпне само с около 2%, което направи шефът на КЕВР Иван Иванов. Той обясни, че в увеличението влизат и промените на мрежовите цени, които комисията ще одобри.

Защо транспортът ни е като в Африка?

  • 27 Май 2024
  • 52
Министър Гвоздейков се опита да обясни защо от Русе до Пловдив се пътува над седем часа с автобус през София, а разстоянието е 280 км Правим всичко възможно да изпълним проектите, които са важни са повишаване на скоростта и безопасността в БДЖ, каза той.

ДЕЗИНФЕКЦИОННА СТАНЦИЯ – БУРГАС ЗАПОЧВА ИМАГОЦИДНИ ОБРАБОТКИ СРЕЩУ КОМАРИ

  • 27 Май 2024
  • 69
Във връзка със затоплянето и получени сигнали, от днес "Дезинфекционна станция - Бургас" започва с първите имагоцидни обработки срещу комари на паркове, градини и биотопни зони, които ще се извършват от 00:30 до 4:30 часа в периода 27 май – 7 юни по следния график:

Агенцията по заетостта започва да приема заявления за обучения с ваучери за заети лица

  • 27 Май 2024
  • 69
От днес, 27 май 2024 г., Агенция по заетостта стартира прием на заявления за обучение с ваучери по проект „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица”.