« декември 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

140 студенти на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ с общински стипендии

140 студенти от първи, втори и трети курс редовно обучение в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас ще имат право на стипендии по общинската програма „Успешни студенти“. И тази година местната администрация реши да заложи на младите специалисти, които се подготвят в държавното висше училище, като подпомогне финансово обучението на най-добрите от тях. Право на стипендии ще имат 39 студенти от направление „Педагогика“, 15 от професионално направление „Туризъм“, 35 от професионални направления „Електротехника, електроника и автоматика“, „Комуникационна и компютърна техника“, „Транспорт, корабоплаване и авиация“. Право на общинска финансов подкрепа ще имат още 35 отличници в професионални направления „Химически науки“, „Химични технологии“, „Материали и материалознание“, „Биотехнологии“ и „Общо инженерство“, както и 15, избрали да се развиват професионално в направленията „Медицина“, „Обществено здраве“ и „Здравни грижи“. Освен предложените от академичните ръководства разпределения, в програмата е предвидена квота от 50 стипендии за зимен и летен семестър, които ще бъдат отпускани по предложения на самата общинска администрация. Състезателният бал за стипендии за първокурсници се формира от получения бал при кандидатстване в университета, допълнителни точки носят участията на олимпиади и състезания, международно признати сертификати за владеене на чужд език минимум на ниво В1 или съответстващо на него в Европейската езикова рамка, както и доброволческо участие в училищни и други мероприятия. Състезателният бал за стипендии за студенти втори и трети курс се формира от точки от средния успех от следването, точки от участие в олимпиади и състезания, участие в научни публикации и участие в национални и университетски научно изследователски проекти. Студентските стипендии се разпределят на два етапа - стипендии за летен семестър и стипендии за зимен семестър. Община Бургас и тази година ще даде парична награда „Студент на годината“. Това е еднократна и е в размер на 600 лева. Освен стипендиите, отпускани от община Бургас, студентите, избрали обучение в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, ще могат да разчитат на напълно безплатно образование, ако бъде прието постановлението на „Министерски съвет за защитените направления и специалности, което предвижда държавата да поеме изцяло таксите за обучение по „Педагогика на обучението по…“, „Химически науки“, „Химични технологии“ и „Материали и материалознание“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

6 шампионски титли от отвореното Балканско първенство по киокушин за каратеките от "Сентоки"

  • 06 Дек 2022
  • 168
Впечатляващо участие на отвореното Балканското първенство ИФК по киокушин записаха каратеките от бургаския спортен клуб "Сентоки".

Децата от Дневен център за подкрепа „Приморски парк“ изработиха ръчно коледни картички и сувенири

  • 06 Дек 2022
  • 149
За трета поредна година децата от Дневен център за подкрепа на деца и младежи с увреждания „Приморски парк“ изработиха уникални коледни картички и сувенири. За тяхната направа, те подбраха изцяло естествени материали – дърво, канап и скандинавски мъх, които апликираха чрез различни приложни техники.

Никулденски поздрав от кмета Димитър Николов

  • 06 Дек 2022
  • 118
Скъпи бургазлии, За мен е чест и удоволствие да Ви поздравя с празника на Бургас – Никулден!

Бургас ще отбележи 80 години от рождението на Стефан Данаилов с прожекции на емблематични филми

  • 05 Дек 2022
  • 241
На 9 декември 2022 г. се навършват 80 години от рождението на големия български актьор Стефан Данаилов, който почина преди 3 години. Мастера остава в българското кино и театър с над 150 емблематични роли.

Учителите по английски език към Центъра за подкрепа на личностното развитие преминаха обучение по нови методики

  • 05 Дек 2022
  • 211
Учителите по английски език в детската градина и в първи клас преминаха обучение през уикенда.