« декември 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

140 студенти на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ с общински стипендии

140 студенти от първи, втори и трети курс редовно обучение в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас ще имат право на стипендии по общинската програма „Успешни студенти“. И тази година местната администрация реши да заложи на младите специалисти, които се подготвят в държавното висше училище, като подпомогне финансово обучението на най-добрите от тях. Право на стипендии ще имат 39 студенти от направление „Педагогика“, 15 от професионално направление „Туризъм“, 35 от професионални направления „Електротехника, електроника и автоматика“, „Комуникационна и компютърна техника“, „Транспорт, корабоплаване и авиация“. Право на общинска финансов подкрепа ще имат още 35 отличници в професионални направления „Химически науки“, „Химични технологии“, „Материали и материалознание“, „Биотехнологии“ и „Общо инженерство“, както и 15, избрали да се развиват професионално в направленията „Медицина“, „Обществено здраве“ и „Здравни грижи“. Освен предложените от академичните ръководства разпределения, в програмата е предвидена квота от 50 стипендии за зимен и летен семестър, които ще бъдат отпускани по предложения на самата общинска администрация. Състезателният бал за стипендии за първокурсници се формира от получения бал при кандидатстване в университета, допълнителни точки носят участията на олимпиади и състезания, международно признати сертификати за владеене на чужд език минимум на ниво В1 или съответстващо на него в Европейската езикова рамка, както и доброволческо участие в училищни и други мероприятия. Състезателният бал за стипендии за студенти втори и трети курс се формира от точки от средния успех от следването, точки от участие в олимпиади и състезания, участие в научни публикации и участие в национални и университетски научно изследователски проекти. Студентските стипендии се разпределят на два етапа - стипендии за летен семестър и стипендии за зимен семестър. Община Бургас и тази година ще даде парична награда „Студент на годината“. Това е еднократна и е в размер на 600 лева. Освен стипендиите, отпускани от община Бургас, студентите, избрали обучение в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, ще могат да разчитат на напълно безплатно образование, ако бъде прието постановлението на „Министерски съвет за защитените направления и специалности, което предвижда държавата да поеме изцяло таксите за обучение по „Педагогика на обучението по…“, „Химически науки“, „Химични технологии“ и „Материали и материалознание“.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

На 5 декември ще се проведе финалът на предприемаческото състезание BurgasBlueS

  • 04 Дек 2020
  • 75
Презентирането на бизнес идеите на отборите и награждаването ще се излъчва на живо в интернет.

Изберете българското

  • 04 Дек 2020
  • 78
Днес търговците подредиха своята стока.

Награждават спортистите на Бургас за 2020 -та година онлайн

  • 04 Дек 2020
  • 82
По традиция в края на всяка година се определят и награждават спортните герои на Бургас, постигнали най-големи успехи на международни и държавни първенства и турнири, както и техните треньори. През настоящата година, заради епидемията от ковид-19, класацията ще се проведе онлайн.

Нека настроението ви бъде цветно като новите чадъри на „Богориди“!

  • 04 Дек 2020
  • 81
Да, има ги и на други места по света. Но новите, които сме поставили по ул. "Богориди", не са просто закупени и окачени чадъри, а изрисувани с желание и въображение, което ги превръща в предмети на изкуството.

В Бургас отвориха приемна за помощ при попълване на заявленията за финансова подкрепа към бизнеса

  • 04 Дек 2020
  • 81
От днес в Бизнес инкубаторa е разкрита приемна за местните фирми, които имат нужда от помощ при попълване на заявления за получаване на подкрепа по обявените мерки и проекти, свързани с преодоляване на икономическите последици от пандемията.