« януари 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Отпускат 15 млн. лв. за ремонт на спортното училище в Бургас

Държавното спортно училище "Юрий Гагарин" в Бургас най-накрая ще бъде обновено и ремонтирано. Отпуснатите средства са по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020". Ще се финансират ремонтни дейности и мерки за енергийна ефективност – обновяване на дограми, покриви, фасада, монтаж на топлоизолация, подмяна на оборудване и обзавеждане. След два неуспешни опита сградата, където се помещава и Професионалната гимназия по сградостроителство и инсталации "Пеньо Пенев", модернизирането с образователна и спортна инфраструктура не е мираж. Близо 15 млн. лв. е предвиденият ресурс по мярката „Култура и спорт в училище“, като средствата ще бъдат разделени между Националната гимназия за пластични изкуства и дизайн в Казанлък и Спортното училище „Юрий Гагарин“ в Бургас. През 2016-та година проектът бе оттеглен от Министерството на младежта и спорта поради невъзможност да се осигури финансиране за цялата сграда на училището. Причината е, че в част от сградата в ж.к. "Зорница" се помещава и Професионалната гимназия по сградостроителство и инсталации "Пеньо Пенев", която е общинско училище и всички разходи, свързани с помещения, които не са собственост или не се ползват за нуждите на Спортното училище са недопустими за финансиране с безвъзмездна финансова помощ по проекта.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

МВР и Прокуратурата в Бургас: Италианският боклук, намерен на пристанището, не е токсичен или радиоактивен

  • 20 Ян 2020
  • 0
Отпадъците от Италия, намерени на пристанище БФМ Порт Бургас, не са токсични, нито радиоактивни. Това стана ясно на брифинг, на който бяха дадени подробности по повод вноса на 20 контейнера с италиански боклук. Участие в пресконференцията взеха административният ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев, Антоанета Маркова – наблюдаващ прокурор, както и заместник-директорът на ОД на МВР-Бургас комисар Емил Павлов.

Кабелни оператори на бунт срещу скандално решение на КРС

  • 20 Ян 2020
  • 35
„Корупция и лобизъм убиват българския бизнес” – с тези думи започва писмо на Националното сдружение на кабелните оператори „Клуб 2000″, адресирано до президента Румен Радев, до председателя на Народното събрание, до министър-председателя, до председателите на ВАС и ВКС, и до главния прокурор.

В ход е изграждането на Промишлена зона „Юг“

  • 20 Ян 2020
  • 40
Развитието на Индустриален и логистичен парк - Бургас навлиза в нов етап през настоящата година. В ход са процедурите за обособяването на нова Промишлена зона "Юг", която ще се намира в близост до пътния възел Бургас - Средец - Созопол.

Пациенти пред риск, затвориха хематологията в Бургас

  • 20 Ян 2020
  • 43
Пациенти останаха без лечение, след като отделението по хемодиализа в УМБАЛ-Бургас спря работа. Причината е, че няма специалисти, които да работят там.

Жълт код за силно вълнение по морето

  • 20 Ян 2020
  • 45
Жълт код за силно вълнение над морето е в сила за крайбрежието на областите Добрич и Бургас.