Още едно трасе ще свързва "Меден рудник" с центъра на Бургас

Още едно трасе, което ще бъде паралелно на бул. „Захари Стоянов“ ще свързва най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“ с центъра на града. Това предлага в докладна записка заместник-кметът Красимир Стойчев. С документа той иска разрешението на Общински съвет – Бургас за изготвяне на проект за изменение на Подробния устройствен план. Основната идея е да се улесни трафика от и към комплекса, като новото шосе ще представлява алтернатива за най-масовия обществен транспорт. Не е тайна, че в час-пиковете сутрин и вечер по бул. „Захари Стоянов“ трафикът е много натоварен, тъй като това е единственият път към най-големия бургаски комплекс. По трасето на обслужващата улица към момента се осъществява достъп до производствени площадки по временни пътища, без да е осигурен необходимият габарит, настилка и маркировка. Трасето на улицата има възможност да поеме част от автомобилите като облекчи натоварването по основното трасе и кръстовищата. Обслужващата улица попада в границите на Промишлена зона„Юг - Запад“, като същата е директно обвързана с уличната мрежа на „Меден рудник“. В района ще е и бъдещият градски стадион и реализирането на трасето ще е необходимост за свързаността му с останалата част на града. Освен това промишлената зона се развива бързо, а както става ясно, достъпът до голяма част от производствата в момента се извършва по временни пътища. Това е вторият път, който ще отпуши трафика от и към „Меден рудник“. Припомняме, че вече се работи по друг проект за изграждане на нова пътна връзка на комплекса. Начална и финална точка ще бъдат две кръгови кръстовища, ситуирани в продължението на булевард „Александър Георгиев Коджакафалията и при връзката с републикански път и9.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Зала "Младост" е домакин на Държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова"

  • 24 Мар 2023
  • 578
Зала "Младост" е домакин ва първия етап от Държавното първенство в категория "Елит" по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова". Шампионатът е от днес до събота. Организатори са клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и Българска фесдерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас.

Южноамерикански капибари са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас.

  • 24 Мар 2023
  • 587
Един мъжкар от вида капибара и харемът му от три женски са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас. Младите животни вече са адаптирани и свикнаха с уютния си дом, включващ къщичка, зелена площ и басейн за почивка.

Документален филм ще представя работата на Енергийния офис на Община Бургас в европейски държави

  • 24 Мар 2023
  • 557
„Повече от 2500 души са потърсили услугите на специалистите от Енергийния офис на Община Бургас от откриването му до този момент.

Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат"

  • 23 Мар 2023
  • 850
Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат".

Бургаското училище „Найден Геров“ празнува 97 години от своето създаване

  • 23 Мар 2023
  • 834
Бургаското училище „Найден Геров“ отбелязва тази седмица 97 години от своето създаване. Днес, в Актовата зала на учебното заведение възпитаниците му демонстрираха, че освен много знания, притежават и редица таланти.