« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Още едно трасе ще свързва "Меден рудник" с центъра на Бургас

Още едно трасе, което ще бъде паралелно на бул. „Захари Стоянов“ ще свързва най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“ с центъра на града. Това предлага в докладна записка заместник-кметът Красимир Стойчев. С документа той иска разрешението на Общински съвет – Бургас за изготвяне на проект за изменение на Подробния устройствен план. Основната идея е да се улесни трафика от и към комплекса, като новото шосе ще представлява алтернатива за най-масовия обществен транспорт. Не е тайна, че в час-пиковете сутрин и вечер по бул. „Захари Стоянов“ трафикът е много натоварен, тъй като това е единственият път към най-големия бургаски комплекс. По трасето на обслужващата улица към момента се осъществява достъп до производствени площадки по временни пътища, без да е осигурен необходимият габарит, настилка и маркировка. Трасето на улицата има възможност да поеме част от автомобилите като облекчи натоварването по основното трасе и кръстовищата. Обслужващата улица попада в границите на Промишлена зона„Юг - Запад“, като същата е директно обвързана с уличната мрежа на „Меден рудник“. В района ще е и бъдещият градски стадион и реализирането на трасето ще е необходимост за свързаността му с останалата част на града. Освен това промишлената зона се развива бързо, а както става ясно, достъпът до голяма част от производствата в момента се извършва по временни пътища. Това е вторият път, който ще отпуши трафика от и към „Меден рудник“. Припомняме, че вече се работи по друг проект за изграждане на нова пътна връзка на комплекса. Начална и финална точка ще бъдат две кръгови кръстовища, ситуирани в продължението на булевард „Александър Георгиев Коджакафалията и при връзката с републикански път и9.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 108
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 121
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 108
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 129
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 112
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.