« юли 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Деца в риск посетиха „Генгера“

Традиционният празник, посветен на 15 септември, организиран от ОДМВР – Бургас и Община - Айтос събра и през тази година на едно място клиентите и екипа на бургаския дневен център за работа с деца на улицата и кмета на Айтос - Васил Едрев. Малчуганите посетиха Етнографския комплекс „Генгер”, лесопарк „Славеева река” и айтоския зоопарк, като с песни и стихотворения бе ознаменуван предстоящия първи учебен ден. Под аплодисментите на бургаските деца, управителят на ДЦРДУ – Бургас Таня Колева връчи на Айтоска община благодарствено писмо „за дарителския жест, който допринася за повишаване на емоционалното благосъстояние на децата в риск”, както и прекрасна торта в знак на благодарност за дългогодишното сътрудничество. Малчуганите разгледаха ателиетата и изложбените зали на комплекс „Генгер”, като обещаха да залягат над книгите наесен. Визитата на подрастващите в Айтос бе по повод наближаващото начало на  учебната година.  „Децата, възпитаници на Дневния център са в риск, тъй като в по-голяма част от семействата не ги пускат на училище. Тази група деца е изключително важна за нас - насочваме усилията си в търсене на повратната точка, която да възбуди интереса на децата към учебния процес. Стремежът е, в крайна сметка, самите те да проявят желание да ходят на училище”, обясни мотивите на посещението управителят на ДЦРДУ – Бургас Таня Колева. В непосредствена атмосфера децата получиха познания за флората и фауната на територията на Община Айтос, запознаха се с българските обичаи и древни занаяти, съхранени в ателиетата на майсторите в Етнографския комплекс. Всяко от децата имаше възможността да седне зад старото грънчарско колело, да изработи и украси керамичен предмет. Подрастващите разгледаха ателиета на медникаря и кошничаря и научиха подробности за бита и живота на стария айтоски еснаф по време на емоционална разходка в Етнографската къща. От името на цялата група  Таня Колева поднесе сърдечни благодарности към кмета на Айтос – Васил Едрев, който като дългогодишен ръководител на Областната дирекция  винаги е бил съпричастен към проблемите на малчуганите на Дневния център и нееднократно е осъществявал благотворителни инициативи спрямо тях. „Кметът Васил Едрев от сърце прегърна идеята за гостуването на децата. И считам, че това няма да е последната инициатива, която провеждаме съвместно с Община Айтос.”, каза още Колева.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Ателиетата ще могат да са със статут на жилища

  • 30 Юни 2022
  • 949
Ателиетата ще могат да получават статут на жилища при определяне на предназначението на сградите. За едностайните жилища вече ще се разрешава да се разполагат и на север, североизток и северозапад.

България е с най-ярко изразеното неравенство между бедни и богати в ЕС

  • 30 Юни 2022
  • 821
България е с най-ярко изразеното неравенство между бедни и богати в ЕС. „Повечето хора имат очаквания и са фокусирани основно върху проектите, заложени в Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), а не върху реформите, които предстоят.

Грамофонът на „Богориди“ става сцена на изкуствата утре, 1 юли

  • 30 Юни 2022
  • 836
На 1 юли край емблематичната за Бургас скулптура на ул. „Богориди“ отново ще се съберат деца и гости на града за поредната лятна артистична акция „Петъчен Грамоfon“. От 10 до 12 часа там ще се проведе Ателие за рисуване на грамофонни плочи, с ръководители Вили Колева и Валентина Кънева. Малките художници ще дадат нов живот на отчислени от фонда на библиотеката плочи, като ги превърнат в произведения на изкуството.

Най-новата песен на Стефан Диомов ще открие осмата фото изложба на композитора

  • 29 Юни 2022
  • 1006
Най-новият детски хит на ВГ „Изгревчета“ – „Нека да ви кажа“, написан специално за групата от маестро Стефан Диомов, ще бъде официално представен на 1 юли, петък, от 20.30 часа на открита сцена „Охлюва“.

Бургаският музей представя резултатите от подводните разкопки при нос Чироза през 2022 г.

  • 29 Юни 2022
  • 990
На 30 юни 2022 г., четвъртък, от 11:00 ч. в Археологически музей - Бургас (бул. „Алеко Богориди“ 21), пред бургаската общественост ще бъдат представени резултатите от най-новите подводни археологически разкопки при нос Чироза, провели се в края на юни 2022 г.