Общината подава проект за изграждане на Младежки център в „Меден рудник“

Легендарният бургаски Младежки културен център в центъра на града, където децата на 80-те и 90-те години ходеха на дискотека и да играят аркадни електронни игри, днес продължава да е пълен с живот със съвременната си функция на място за обучение и изява в изкуството, спорта, науката... Подобно средище Община Бургас иска да създаде в своя най-голям жилищен комплекс "Меден рудник", където са най-много и децата. Тя вече действа по въпроса и има готов инвестиционен проект, с който ще кандидатства по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021. Избраното място за новия Младежки център е в зелената площ до ОУ "Петко Росен", където досега се разполагаше коледната елха на "Меден рудник". Това не означава, че комплексът ще остане без празничното си дърво. В ход е друг проект - за изграждане на нов парк с амфитеатър, който ще се намира в същия район, зад "Лакомата спирка" (повече за него вижте тук: https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/38798). От следващата година коледната елха на "Меден рудник" ще се издига там. Според проекта за новия Младежки център се предвижда обемно-планировъчната схема на сградата да бъде решена на два етажа, с един допълнителен по-малък междинен етаж. Той ще се разгърне на приблизително 1500 м2 застроена площ, в която са предвидени изграждането на различни по функционалност зони и помещения - голяма мултифункционална зала за провеждане на представления, концерти, конференции, форуми, кръгли маси и други, детски кът, смарт офиси, където младежите да провеждат обучения за работа с модерни технологии, кафене, зони за отдих.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 352
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 327
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 332
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 615
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 585
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.