« август 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кметът поздрави бургаските ученици, които се представиха блестящо на Световният MOS шампионат

Кметът Димитър Николов поздрави учениците от Английската гимназия, които се представиха блестящо на Световният MOS шампионат (Microsoft Office Specialist World Championship) в Орландо, САЩ. В третото си участие на световния форум Георги Бошев спечели златен медал и стана световен шампион по информационни технологии. Добро представяне направиха Даниела Павлова, Поля Янева и Кристиян Тодоров.

Днес те бяха приети на официална среща при Николов, на която присъстваха директорът на учебното заведение Милена Андонова, учителят им Димитрина Тодорова и директорът на дирекция "Образование" в Община Бургас Веселина Таралова. Въпреки че за Георги няма тайни в света на информационните технологии, той ще продължи своето развитие в областта на медицината. Възпитаникът на ГПАЕ "Гео Милев" споделя, че това е негова мечта, която следва от малък, и никога пред него не е стоял въпросът да я изостави заради компютърните науки.

Георги Бошев разказа, че конкуренцията на Световното първенство в Орландо е била изключително сериозна. "Точността е от значение. Това, че се справих без грешка, беше най-важното. Всичко се провежда онлайн и няма как да бъде излъгана системата. Задачата ни беше да изработим по професионален начин определени документи. Всяко действие на компютъра се следи от квестори, които оценяват работата ни", разказва Георги.

Община Бургас е първата в страната, която създаде в Английската гимназия изпитен център на Certiport, в който се сертифицират ученици. След откриването му, интерес към този проект проявиха много градове от страната. Община Бургас помага и при осъществяването на пътуването на участниците в Световния шампионат.

"В 11-ти и 12-ти клас ще акцентираме на обучението по информационни технологии в новия учебен план. Ще направим и паралелка от 8-ми клас с интензивно изучаване на информационни технологии", каза директорът на ГПАЕ "Гео Милев" Милена Андонова.

В основата на добрата подготовка на учениците е преподавателят им по информационни технологии в гимназията Димитрина Тодорова. Тя е от малкото учители в света, избрани от Microsoft да преминат специална квалификация. Тодорова успява да мотивира своите ученици да излязат извън рамките на задължителната подготовка по информационни технологии и да им помогне да се подготвят за сериозни сертификационни изпити. "Безспорен факт е, че няма професия в света, в която, ако искаш да си много добър, да не използваш информационни технологии", подчерта Димитрина Тодорова.

Кметът Димитър Николов пожела на младите IT специалисти да продължават с присъщата им воля да печелят нови успехи. "Следвайте мечтите си, гордеем се с вас и ще продължаваме да ви подкрепяме, за да поддържате това високо ниво на знания и умения", каза кметът Николов.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев е назначен за генерален консул във Валенсия

  • 14 Авг 2019
  • 344
Бившият шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев на практика няма да се върне на работа в Специализираната прокуратура, тъй като вече е назначен за генерален консул във Валенсия.

Мая Манолова бие Фандъкова с 5% на първи тур

  • 14 Авг 2019
  • 280
Мая Манолова стартира с 5% преднина пред Йорданка Фандъкова, ако се кандидатира за кмет на София. На първи тур Манолова би събрала 28% от гласовете на софиянци, а Фандъкова - 23%.

САЩ обсъждат разполагането на ракети в Азия

  • 14 Авг 2019
  • 272
Вашингтон обсъжда със своите съюзници възможността за разполагане на ракети със среден обсег в Азиатско-Тихоокеанския регион (АТР).

"Росатом" иска да строи АЕЦ "Белене"

  • 14 Авг 2019
  • 272
От страна на "Росатом" е потвърдено желанието за участие в реализацията на проекта АЕЦ "Белене", но, разбира се, очакваме крайната дата - 19 август, когато ще видим всички заявления на компаниите, които искат да участват в реализацията на този проект.

След големия успех на spice music festival вече е ясно: ще има второ издание през 2020

  • 14 Авг 2019
  • 281
След грандиозния успех на SPICE Music Festival, организаторите и община Бургас са категорични – второ издание на фестивала ще има!