Бургазлии с двигателни проблеми отново могат да кандидатстват по Програмата за достъпна жилищна среда

„От началото на програмата досега, Община Бургас е поставила общо 75 рампи и подемни платформи за достъпна жилищна среда. С тяхното реализиране хората в неравностойно положение могат свободно и самостоятелно да се придвижват извън дома си“, сподели кметът Димитър Николов. Желаещите трябва да заявят това до 20.03, включително, в Община Бургас, която поема координацията на целия процес. За целта е необходимо да позвънят на Богомила Радославова – координатор по процеса по кандидатстване от страна на общинската администрация, на следния телефонен номер: 0895 055 863 или да пишат на: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., от понеделник до петък, от 09:00 до 17:00 часа. И през настоящата, както и през всички изминали досега кампании, Община Бургас ще поеме изцяло координацията на процеса и разходите за изготвяне на инвестиционните проекти на кандидатите, които са подали документите в срок. Програмата подпомага както живеещи в панелни блокове, така и в еднофамилни къщи. В първия случай кандидатстването за помощта се осъществява от сдруженията на собствениците в етажната собственост в блоковете, в които има хора с трайни увреждания, придвижващи се с колички. Във втория случай се извършва от собствениците на индивидуалните жилищни сгради (къщи). Хората с трайни увреждания трябва да бъдат с постоянен или настоящ адрес в сградата, за която кандидатстват. Подробна информация за условията и документите за кандидатстване може да откриете на страницата на Министерството на труда и социалната политика: https://www.mlsp.government.bg/natsionalna-programa-za-dostpna-zhilishchna-sreda-i-lichna-mobilnost-1

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 552
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 514
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 515
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 799
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 768
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.