Центърът за виртуална и добавена реалност в Бургас отново отваря врати за посетители

Демонстрационният и обучителен център за виртуална и добавена реалност – Virteon Burgas, отново отваря врати за посетители от всички възрасти. Дните за посещения на Центъра, който се намира на 3-ти етаж /офис 9/ в Конгресния център до Морска гара, са всеки вторник и четвъртък от 09.00 до 16.00 часа. Желаещите да го посетят, трябва само да заявят това на телефонен номер: 0895 792 955 или на мейла: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Центърът има и собствена фейсбук страница „Дигитален Бургас“, на която можете да откриете още новини и много полезна и интересна информация както за него, така и за възможностите и иновациите, свързани с образование по дигитални технологии и програмиране на деца и младежи от Бургас: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089274608328. От началото на тази година центъра е посетен от над 20 групи ученици от град Бургас и областта. За обучение са записани над 20 преподавателя, а преминали успешно обучението са над 100 училищни и университетски преподавателя за 2023 г. Обучителният център за виртуална и добавена реалност е създаден от Община Бургас и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, с активното съдействие на американската корпорация „ЕОН Реалити“ и ЦПЛР Бургас. Virteon Burgas разполага с най-съвременната техника за виртуална и добавена реалност, предлагаща демонстрация на 3D обекти и 360-градусови панорами. Чрез нея посетителите могат да „отидат“ на виртуална разходка в праисторическите времена, да се „гмурнат“ в дълбините на морското дъно, да летят със самолет или да участват във вълнуваща „експедиция“ в Амазонската джунгла. 3D уроците, от своя страна, могат да послужат на учениците и студентите в техните уроците по биология, химия, физика, природа и обществото и др. Инициативата има за цел да вдъхнови бургаските ученици и студенти, както и техните преподаватели, да използват иновативните технологии в сферата на образованието.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 839
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 718
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 719
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 999
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 971
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.