Обсъдиха опазването на природното богатство в Мандренското езеро

Около това мнение се обединиха представители на институции, неправителствени и природозащитни организации по време на среща – дискусия на тема „За опазване на природата в езеро Мандра в краткосрочен и дългосрочен план“. Срещата е организирана от Община Бургас, като на нея присъстваха представители на РИОСВ, ИАРА, Местната инициативна рибарска група, Фондация „Виа Понтика“, Българското дружество за защита на птиците. Дискусията се проведе като част от събитията, посветени на Световния ден на околната среда и в нея се включи кметът Димитър Николов. Модератор на форума беше зам.-кметът Весна Балтина. „Нашата цел е с позициите, които заемаме, да направим максимални усилия да съхраним това биоразнообразие. Ако засилим комуникацията между нас като институции, ние ще бъдем по-ефективни в своите действия. Има различни възможности за финансиране, включително и ние като Община можем да осигурим и да бъдем по-полезни в съхранението на цялата екосистема.“, каза кметът Димитър Николов. Свои презентации направиха Теменужка Ценова от РИОСВ – Бургас на тема „Биологичното разнообразие в езерото Мандра“ и Петър Янков от БДЗП – Център „Пода“ на тема „Орнитологични ценности на защитена зона Мандра – Пода“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас обявява класирането на кандидатите по основната фаза на проект LIFE за преход към алтернативни форми на отопление

  • 29 Сеп 2023
  • 66
Община Бургас изготви класирането на домакинствата, кандидатствали за преход към алтернативни форми на отопление и подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво в рамките на третия прием на документи по програма Лайф.

Ученици от село Карагеоргиево отбелязаха Европейския ден на спорта

  • 29 Сеп 2023
  • 141
Ученици от село Карагеоргиево отбелязаха Европейския ден на спорта в училище За поредна година със спортен празник учениците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” отбелязаха Европейския ден на спорта.

Центърът за личностно развитие ще стартира новата учебна година с концерт на сцена „Охлюва“ на 2 октомври

  • 29 Сеп 2023
  • 63
С мащабен концерт на открита сцена „Охлюва“ от 17.30 часа на 2 октомври Центърът за подкрепа на личностното развитие ще започне новата учебна 2023/2024 г. В него ще вземат участие най-талантливите деца и ученици на Бургас, записани в школите към Центъра.

12 клуба се включват в общинския „Спортен уикенд 2023“

  • 28 Сеп 2023
  • 205
И тази година тематичните уикенди в Бургас бяха повод за много емоции, събития и се радваха на огромен интерес от бургазлии и гости на града. Част от тях е и провеждането на традиционния спортен уикенд.

Бургас се включва в Европейската нощ на учените с предизвикателството на поколенията

  • 28 Сеп 2023
  • 177
Този петък, 29 септември, ще се състои 23-та Европейска нощ на учените в Бургас. Тя ще премине под мотото „Уменията и науката на бъдещето – предизвикателството на поколенията“.