« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Наградиха отличниците в състезанието по английски език за петокласници "Let`s Have Fun"

Клас – "Let`s have fun". Надпреварата се организира от Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие. „Този ден е специален, защото когато започвахме преди седем години програмата за чуждоезиково обучение на Община Бургас, беше много трудно – имаше хора, които се съмняваха в резултатите. Но, искам да ви уверява, че следя резултатите ви и те са отлични. Това ни вдъхновява да разширим още програмата. Знайте, че времето, което отделяте, за да учите английски език, е инвестиция във вашето бъдеще. Благодаря на вашите преподаватели и родителите ви“, сподели кметът Димитър Николов. Състезанието по английски език се провежда за трети път, но за първа година е ориентирана към петокласниците. В него взеха участие общо 278 ученици от 22 училища. Наградите връчи лично кметът на Бургас Димитър Николов. Класираните на първо място деветима петокласници бяха наградени с грамота, златен медал и парична награда. 20 ученици се наредиха на второ място и получиха грамота, сребърен медал и право на участие в летен интензивен езиков курс. Третото място заеха 23-ма от участниците и бяха отличени с грамота, бронзов медал и право на участие в летен езиков курс, а 14 – получиха поощрителна награда и грамота за много добро представяне. В отборното класиране най-добри резултати показаха петокласниците от ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията“, следвани от тези в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „П. Р. Славейков“. Те получиха отборна купа, грамота и еднодневна екскурзия. Гостите в залата бяха поздравени от талантливата Ния Стоянова от вокална група към ЦПЛР-Бургас с музикален педагог Милена Добрева. На събитието присъстваха още проф. д-р Севдалина Турманова - председател на Общинския съвет, Йорданка Ананиева – заместник-кмет „Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“, инж. Виолета Илиева – председател на Постоянната комисия по образование и вероизповедания, учители и родители.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Детски фолклорен събор оглася за трети път Бургас

  • 02 Юни 2023
  • 744
Детски фолклорен събор ще се проведе за трети път в Бургас в дните от 02 до 04 юни. Настоящото издание на проявата идва след големия успех на първите две прояви през 2021 и 2022 година.

Отбелязваме Деня на Ботев и падналите за свободата на България

  • 02 Юни 2023
  • 652
Отбелязваме Деня на Ботев и падналите за свободата на България. През 1876 г. България губи един от най-героичните образи в нейната история - Христо Ботев.

Община Бургас и Бургаската педиатрична асоциация подписаха споразумение за партньорство в областта на детското здраве

  • 02 Юни 2023
  • 655
В Културен център „Морско казино“ кметът Димитър Николов и председателят на Сдружение „Бургаска педиатрична асоциация“, педиатър и пулмолог д-р Жени Стоичкова подписаха споразумение за партньорство между Община Бургас и Асоциацията за съвместни бъдещи дейности и реализиране на събития в посока профилактика и промоция на детското здраве.

Честит първи юни на всички деца!

  • 01 Юни 2023
  • 854
Честит първи юни от кмета Димитър Николов. "Скъпи деца, Днес е най-веселият и безгрижен празник – 1 юни, Международният ден на детето!"

На 2 юни откриват в Бургас фотоизложбата „Далеч от Африка“

  • 01 Юни 2023
  • 836
Фотоизложбата „Далеч от Африка“ ще се представи в периода 2 -20 юни в Центъра за съвременно изкуство и библиотека – Бургас. Експозицията включва фотографиите на двама известни артисти - професионалният фотограф Атанас Кънев и театралната режисьорка Елена Панайотова.