Вече над 160 двойки използваха дигиталната платформа за сключване на брак в Бургас

С началото на новата година заработи нова онлайн платформа. Тя улеснява гражданите на Бургас и всички, които желаят да узаконят връзката си в един от най-романтичните морски градове. Системата ORMY.io е създадена от дигиталната компания ORM.BG. Чрез нея влюбените могат да проверяват, изберат, резервират и заплатят онлайн желания от тях ритуал, като използват възможностите на интернет и мобилните устройства. Още с първите часове на заработване на платформата през януари бяха подадени над 20 заявления. Вече са отчетени над 160 онлайн заявки за сключване на граждански брак. Платформата е достъпна тук: https://svatbi.burgas.bg/ Какво предлага системата? Платформата е създадена по дизайн и функционалност, които да отговарят на начина на работа на администрацията, а целта е пълно улеснение на гражданите. Чрез нея бъдещите семейни двойки имат възможността да изберат подписване на граждански брак с или без ритуал в трите празнични зали към Общината. Също така могат да запазят час, да проверят наличност за изнесен ритуал и да изберат допълнителни опции като пускане на гълъби, пиано и вокал. За да заявят желанието за сключване на граждански брак, двойките трябва да влязат в програмата от таблет, компютър или телефон, който е свързан интернет. Следващата стъпка е да изберат желаното място за ритуал, да попълнят задължителната форма и да платят по избрания от тях начин – онлайн, банков превод, на място, а скоро и с ПОС терминал. Всички необходими документи се прикачват допълнително, като за всеки успешно завършен етап двойката получава известия на посочен имейл. Целият набор от документи трябва да се добави в профила не по-късно от 10 дни преди брака, а представени на хартиен носител оригинал в Общината – до 5 дни преди него. Чрез възможностите на новата система резервацията може да се извърши от друг град, дори и от чужбина. По този начин не се изисква физическо присъствие на младоженците, а администрацията намалява времето за обработване на документи и възможността за допускането на технически грешки. Системата е част от стратегията на Община Бургас в предлагането на множество форми за административни услуги, като гарантира защита на личните данни и безопасно извършване на онлайн плащания. Спазени са и изискванията за криптирана връзка и пълна безопасност при използване.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 255
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 237
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 242
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 525
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 496
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.