Вече над 160 двойки използваха дигиталната платформа за сключване на брак в Бургас

С началото на новата година заработи нова онлайн платформа. Тя улеснява гражданите на Бургас и всички, които желаят да узаконят връзката си в един от най-романтичните морски градове. Системата ORMY.io е създадена от дигиталната компания ORM.BG. Чрез нея влюбените могат да проверяват, изберат, резервират и заплатят онлайн желания от тях ритуал, като използват възможностите на интернет и мобилните устройства. Още с първите часове на заработване на платформата през януари бяха подадени над 20 заявления. Вече са отчетени над 160 онлайн заявки за сключване на граждански брак. Платформата е достъпна тук: https://svatbi.burgas.bg/ Какво предлага системата? Платформата е създадена по дизайн и функционалност, които да отговарят на начина на работа на администрацията, а целта е пълно улеснение на гражданите. Чрез нея бъдещите семейни двойки имат възможността да изберат подписване на граждански брак с или без ритуал в трите празнични зали към Общината. Също така могат да запазят час, да проверят наличност за изнесен ритуал и да изберат допълнителни опции като пускане на гълъби, пиано и вокал. За да заявят желанието за сключване на граждански брак, двойките трябва да влязат в програмата от таблет, компютър или телефон, който е свързан интернет. Следващата стъпка е да изберат желаното място за ритуал, да попълнят задължителната форма и да платят по избрания от тях начин – онлайн, банков превод, на място, а скоро и с ПОС терминал. Всички необходими документи се прикачват допълнително, като за всеки успешно завършен етап двойката получава известия на посочен имейл. Целият набор от документи трябва да се добави в профила не по-късно от 10 дни преди брака, а представени на хартиен носител оригинал в Общината – до 5 дни преди него. Чрез възможностите на новата система резервацията може да се извърши от друг град, дори и от чужбина. По този начин не се изисква физическо присъствие на младоженците, а администрацията намалява времето за обработване на документи и възможността за допускането на технически грешки. Системата е част от стратегията на Община Бургас в предлагането на множество форми за административни услуги, като гарантира защита на личните данни и безопасно извършване на онлайн плащания. Спазени са и изискванията за криптирана връзка и пълна безопасност при използване.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Първо място за бургаската Строителна гимназия на регионално състезание в Стара Загора

  • 27 Мар 2023
  • 140
Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" - Бургас, завоюва първо, второ и трето място на приключилия днес регионален кръг на състезанието "Най-добър млад строител".

Община Бургас продължава програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се

  • 27 Мар 2023
  • 120
Община Бургас продължава да изпълнява програмата „Топъл обяд“ за всички крайно нуждаещи се. Тя се реализира по проект на Оперативна програма „Програма за храни и основно материално подпомагане“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Зала "Младост" е домакин на Държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова"

  • 24 Мар 2023
  • 653
Зала "Младост" е домакин ва първия етап от Държавното първенство в категория "Елит" по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова". Шампионатът е от днес до събота. Организатори са клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и Българска фесдерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас.

Южноамерикански капибари са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас.

  • 24 Мар 2023
  • 664
Един мъжкар от вида капибара и харемът му от три женски са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас. Младите животни вече са адаптирани и свикнаха с уютния си дом, включващ къщичка, зелена площ и басейн за почивка.

Документален филм ще представя работата на Енергийния офис на Община Бургас в европейски държави

  • 24 Мар 2023
  • 632
„Повече от 2500 души са потърсили услугите на специалистите от Енергийния офис на Община Бургас от откриването му до този момент.