« март 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ изпрати третия випуск парамедици

Третият випуск парамедици получиха своите свидетелства за професионална квалификация от декана на Медицинския факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. Христо Бозов. Получилите квалификация „Парамедик – четвърта степен“ могат да транспортират пострадали и болни хора, да оказват първа помощ и да асистират на лекаря в спешната помощ. Проф. Бозов обърна внимание, че част от завършилите вече практикуват в системата на спешната помощ, други надграждат знания и са студенти в специалност „Лекарски асистент“. „Гордеем се с постигнатото в университета и с вашите успехи. Специалността в този си вид е новаторска. Поздравявам ръководството, че не се отказаха въпреки трудностите“, каза зам.-кметът по образование, социални дейности и младежки политики на Община Бургас Йорданка Ананиева. Тя пожела успех на парамедиците и обърна внимание, че е трудно да си на първа линия, да взимаш бързи решения, особено когато са свързани със спасяване на човешки живот. Ректорът на университета проф. Магдалена Миткова сподели на парамедиците, че е горда от изключителните им усилия и им пожела да бъдат в новото си поприще хора с милост към пациентите. Новият випуск беше поздравен и от зам.-декана на Факултета по обществено здраве и здравни грижи проф. Евдокия Сотирова и от ръководителя на Катедра „Здравни грижи“ доц. Галина Терзиева. Сред дипломираните парамедици е и Ива Пехливанска, която е председател на новосформираното Сдружение в обществена полза "Съюз на парамедиците в България". Тя обърна внимание, че то се е случило със съдействието на проф. Христо Бозов и основните му цели ще бъдат обединяване на всички парамедици на територията на страната и тяхното достойно интегриране в сферата на спешната помощ, като част от медицинските екипи. Сдружението ще работи активно и за регламентиране на стандартите за работа на тези специалисти.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЗАТВАРЯТ ЗА МЕСЕЦ ЧАСТ ОТ УЛ. „РАЙНА КНЯГИНЯ“ ЗА ВИК РЕМОНТ

  • 01 Мар 2024
  • 24
Във връзка с дейности по реконструкция на ВиК мрежата на град Бургас, на 05.03.2024 г. – вторник, за месец се въвежда временна организация на движението по ул. „Райна Княгиня“.

Областният управител организира съвместна среща за търсене на възможности Бургаското летище да развие пълния си потенциал

  • 01 Мар 2024
  • 61
Областният управител Пламен Янев организира работна среща във връзка с намаляването на полетите от и до Летище Бургас. Тя ще се проведе в Областна администрация на 15 март /петък/.

Омбудсманът алармира: Текстове в наредбата за цените на електроенергията нарушават правата на потребителите

  • 01 Мар 2024
  • 57
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати становище до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов по Проекта на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 1 от 14 март 2017 г. за регулиране на цените на електрическата енергия (НРЦЕЕ), в което алармира за текстове, които създават предпоставки за нарушаване правата на потребителите на електрическа енергия.

ПЪТУВАМЕ С КОРАБЧЕ ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ НА 3 И 4 МАРТ

  • 01 Мар 2024
  • 73
Новият месец започва с атрактивни предложения за всички жители и гости на Бургас. В празничните дни, 3 и 4 март, можете да посетите любимия на всички остров Света Анастасия!

С филм за бургаския театър започва 22-рият “София филм фест на брега"

  • 01 Мар 2024
  • 121
Тазгодишното издание е посветено на големия театрал, съмишленик, приятел и един от основоположниците на “София филм фест на брега” Борислав Чакринов Два филма ще бъдат показани след церемонията по откриване на филмовия фест в Бургас.