Вижте предстоящите събития в РБ „Пейо Яворов“ тази седмица

Събитието ще се състои на 9.11. /сряда/ от 18:30 ч. Присъстващите ще чуят една увлекателна приказка за красотите на България. Книгата е богато илюстрирана, мултимедийна, с QR кодове. В залата ще бъде подредена изложба на картини, рисувани от авторката на книгата Светла Чиракова, с жива вълна. Авторката на романа "Ала бала-ница" Силвия Валентино ще гостува в Регионална библиотека "Пейо Яворов на 14 ноември от 18 часа. "Ала-бала-ница е детски роман, носещ милия спомен за отминалото време. Години на веселие, безгрижие, но и мъничко тъга..." Фотоизложба „Всяка секунда на светлина и мрак е магия“ на Антони Георгиев в Библиотеката, до 30.11.2022 г. Осъществена е в сътрудничество с Американското посолство в София. Красотата и съвършените природни картини на Американския югозапад завладяват зрителя още от пръв поглед. Това е едно от големите „тайнства“ на Антони Георгиев – да превръща фотографията в живопис. Антони Георгиев е от Бургас. Завършва Английската гимназия в града, а след това и „Английска филология“. Още през 80-те години на ХХ век се занимава с художествена фотография. Освен фотограф, бургазлията е журналист и писател. Автор е на изложби в България, Австрия, Гърция, Дания, Полша, Франция, Чехия, Великобритания и Съединените щати.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

На Никулден фрегатата „Верни“ ще е в Бургас, отворена за посетители

  • 25 Ное 2022
  • 290
Военноморските сили на Република България ще помогнат тазгодишният бургаски Никулден да стане по-интересен и запомнящ се.

При голям интерес премина събитието, „Подобри своя бизнес още днес“

  • 25 Ное 2022
  • 214
При голям интерес премина събитието „Подобри своя бизнес още днес“, част от Националното бизнес турне, организирано от Acton COACH и списание „Български предприемач“, което се осъществи с подкрепата на Община Бургас в Културен център „Морско казино“.

Кръгла маса „Зеленината в градовете – здраве, щастие и красота” ще се проведе в Бургас на 28 ноември

  • 25 Ное 2022
  • 223
На 28 ноември, понеделник, Бургас ще е домакин на кръгла маса по темата „Зеленината в градовете – здраве, щастие и красота”. Форумът ще започне от 14 часа в експоцентър „Флора“. Негови организатори са Асоциацията на производителите на декоративни растения в България (АПДРБ) и Община Бургас.

Бургаско Уеб Дизайн Студио изработи безплатно сайт за проекта Стартъп Ченгене Скеле

  • 24 Ное 2022
  • 416
Местното бургаско студио „Арт Уеб Дизайн“ протегна ръка на Община Бургас при изпълнението на проекта Стартъп Ченгене Скеле. Неговата цел е да привлича стартиращи компании, които да провеждат обучения и да работят по свои проекти тук. А Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ предоставя перфектни условия за такава дейност.

Научете историята на рок дискотека „Сатан“, разказана от създателя й Боби Траша

  • 24 Ное 2022
  • 425
Легендарният бургазлия Борислав Ташев, известен и като Боби Траша, е създателят на култовата рок дискотека от 90-те години „Сатан“. Историята на това любимо на хиляди фенове място той претвори в книга с много спомени, размисли и снимки. Тя все още е само в дигитален вариант, но ще бъде материализирана и на хартия.