Проф. Христо Пимпирев представя премиерно новата си книга на 4 ноември в Бургас

Ще бъде показан и филмът на журналиста и продуцент Георги Тошев „Ледена любов“, посветен на непобедимия изследователски дух на проф. Пимпирев и неговите колеги. Режисьор е Ема Константинова. Входът за събитието 2 в 1 – литературна премиера и кинопрожекция, е свободен и всички са добре дошли. Заедно с още 29 държави, въпреки трудностите, полярниците ни се грижат за 1/10-та от площта на Земята. Основният двигател на силното ни присъствие и успехи на ледения континент е именно проф. Христо Пимпирев - председател на Българския антарктически институт и директор на Националния център за полярни изследвания, преподавател по геология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, ръководител на 30 български антарктически експедиции; автор на 11 книги, 10 документални филма, един игрален филм и над 250 научни публикации, един от стоте най-изявени полярни изследователи на Земята. Името му носят връх, ледник и бряг в Антарктида. Кой е човекът зад широката усмивка? Как е успял да превърне личната си мечта в държавна политика и вече десетилетия наред създава положителен образ на България по света? Какво го мотивира, вдъхновява и му дава сили неотклонно да върви напред? Отговорите ви очакват на страниците на „Антарктическият стопаджия.“ Дава ги самият проф. Пимпирев с помощта на фотографа и журналист Иглика Трифонова - участник в пет български експедиции до Антарктида и една от стоте жени в полярната наука и образование, които вдъхновяват следващи поколения млади изследователи да тръгнат по техните стъпки. „Антарктида е ледена магия, ледена любов, от чиято прегръдка няма измъкване. Влюбиш ли се веднъж, е завинаги. При любовта с Антарктида няма развод. Който се влюби истински, разбира се“ – казва проф. Пимпирев. Тайните на ледения континент, заповядайте да научите лично от големия български учен на 4 ноември 2022 (петък) в Гранд хотел и СПА Приморец. Събитието е с вход свободен, всички са добре дошли.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 376
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 350
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 355
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 639
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 608
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.