Бургаски гиманзисти участваха в информационна кампания на Евродеск

Ежегодната кампания „ Time to move” бе проведена сред над 450 ученика от няколко бургаски гимназии. Инициатива е част от дейностите на мрежата Евродеск и се провежда всеки месец октомври. Целта на кампанията бе да повиши информираността на бургаските ученици относно техните възможности като активни млади хора, живеещи в държава - член на ЕС. Пред тях бе представена кратка презентация за стипендии, обмени, стажове и доброволчество, както и текущите конкурси и инициативи. В края на всяка среща бе проведен куиз с въпроси и отговори, проверяващи основните познания на учениците относно Европейския съюз. За най-активно участващите бяха предвидени и предметни награди. Цялостната организация и изпълнение на кампанията е дело на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ и екипа на Център за млади таланти - Бургас, които са единствената информационна Евродеск точка за Бургас и региона.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Виенски блясък, изящни валсове и аристократична атмосфера с „Прилепът“ в четвъртък

  • 29 Ное 2023
  • 41
Празнична ще бъде атмосферата в залата на Бургаската опера – в четвъртък. Искрящото настроение – като пенливо шампанско от бала на Княз Орловски, е гарантирано на 30 ноември от 19 часа – със спектакъла на една от най‐обичаните оперети на Йохан Щраус‐син – "Прилепът".

Бургаските хора с увреждания с тържество за своя специален ден

  • 29 Ное 2023
  • 52
Бургаските хора с увреждания и потребители на социални услуги подготвят с помощта на Общината тържество за своя специален ден. Те ще се изявят с танци, песни, рецитации.

Димитър Николов отличи младите учители на Бургас за успешен старт в кариерата

  • 29 Ное 2023
  • 53
В навечерието на Никулден кметът на Бургас Димитър Николов отличи учителите, за които тази година е първа в тяхната преподавателска кариера. Събитието през последните години се превърна в традиция. Инициативата е на кмета Димитър Николов и има за цел да насърчи младите педагози да се развиват в своето професионално поприще.

Никулденската програма започва още на 1 декември, ето събитията за идващия петък

  • 28 Ное 2023
  • 294
Някои събития, включени в богатата никулденска програма на Бургас, дори няма да изчакат идването на 6 декември. Ето какво ви очаква в първия ден на последния месец на годината:

Благотворителен коледен фест ще се проведе в бургаската библиотека

  • 28 Ное 2023
  • 258
В дните от 7 до 10 декември в Центърът за съвременно изкуство и библиотека ще се проведе благотворителна коледна работилница за играчки, която има за цел да подпомогне деца в неравностойно положение.