« декември 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Немската гимназия обмени зелени идеи с партньори по програма “Еразъм +”

Немската гимназия обмени зелени идеи с партньори по програма “Еразъм +” . НЕГ “Гьоте” бе домакин по програма “Еразъм +” на екипи от партньорските училища от Швеция, Испания и Словения. Участници в проекта “R4 - Making a difference”. Проектът е екологичен и е свързан с 17-те цели на ООН за устойчиво развитие, а зеленото послание е закодирано в самото му заглавие - четирите “R” обозначават английските думи Raise (Awareness), Recycle, Reduce и Reuse. Посредством иновативни методи, творчески ателиета и посещения на тематични обекти бургаските ученици и техните гости се запознаха с актуалните глобални проблеми на околната среда, както и с предизвикателствата, пред които сме изправени тук в нашия град, а акцентът на настоящата среща бе поставен върху начините за намаляване конкретно на битовите и хранителни отпадъци. Работата по проекта беше много динамична, организираха се работни срещи, на които учениците предлагаха решения и обменяха практики от собствените си държави. Организирана бе и лекция в университет “Проф. д-р Асен Златаров”, на която участниците в проекта се запознаха с екологичната политика на Община Бургас и дейността на Регионално депо за отпадъци Братово-Запад. Богата беше също и придружаващата културна програма - традиционните обиколки на знакови места в нашия град и региона, запознаване с българския бит и кулинария, не бяха пропуснати също песни и танци, сред които и класическото българско хоро. Всяко едно от мероприятията беше организирано по зелените стандарти на групата, без да се допуска използване на еднократни опаковки или съдове, както и изхвърлянето на хранителни продукти. Екипът на Немска езикова гимназия “Гьоте” вярва, че проектите по програма “Еразъм +” обогатяват знанията и опита на учениците, тяхната креативност и желание за откриване на нови възможности. “Те интегрират в себе си актуалния и ефективен метод на учене чрез преживяване и това е причината да продължаваме да търсим нови и нови проекти, с които да разширим кръгозора на търсещите и можещи млади хора в нашето училище”, сподели директорът на гимназията инж. Надежда Радева-Иванова.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Вижте къде на Никулден може да опитате от рибния курбан

  • 05 Дек 2023
  • 260
Никулденската трапеза е неизменна част от празника на Бургас 6 декември. И тази година по традиция Община Бургас организира приготвянето и раздаването на рибен курбан за жителите и гостите на морския град.

Община Бургас с отличие за иновации в публичния сектор

  • 05 Дек 2023
  • 226
Община Бургас получи отличие за въвеждане на мерки за равен достъп на хората, използващи български жестов език на официалната интернет страница. Наградата бе връчена по време на събитие в Пловдив, посветено на разработването и внедряването на иновации в администрацията.

Бургаските хора с увреждания показаха, че пред таланта и волята няма граници

  • 05 Дек 2023
  • 227
Хората с увреждания и потребители на социалните услуги в община Бургас показаха много воля, желание и талант на сцената на Младежкия културен център. Тържеството беше посветено на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември.

Бургас ще има най-хубавата коледна елха в България

  • 04 Дек 2023
  • 410
Бургас ще посрещне предстоящите празници с най-впечатляващата елха в България. Светлините на коледното дърво, ще бъдат запалени по традиция на празника на морския град Никулден. Тогава ще грейнат и лампичките от празничната украса по улиците на града.

Подарете най-мечтания подарък за Коледа на дете или възрастен в неравностойно положение

  • 04 Дек 2023
  • 393
Кога, ако не на Рождество Христово, можете да отворите сърцето си и зарадвате някого с жест на внимание и желан подарък. Това е и целта на превърналата се в добра традиция предпразнична кампания на Община Бургас – „Подари от сърце“.