« октомври 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Децата от бургаския квартал „Горно Езерово“ вече имат чисто нова и просторна детска градина

На събитието присъстваха заместник-кметът образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики на Бургас Йорданка Ананиева, председателят на Общински съвет Бургас проф Севдалина Турманова, директорът на ДГ „Синчец“ Стефка Желязкова, много родители и деца от квартала. „Горно Езерово“ бе от последните бургаски квартали с неосъвременена детска образователна инфраструктура. Досега част от децата от квартала се отглеждаха в стара едноетажна постройка, служила за нуждите на земеделската кооперация в квартала, която още преди десетилетия бе пригодена да изпълнява функциите на детска градина. Капацитетът е крайно недостатъчен да обхване всички малчугани и затова в нея имаше една градинска група от 21 деца, а останалите се транспортираха до съседните детски заведения в ж.к. „Меден рудник“. По време на откриването заместник-кметът по образование Йорданка Ананиева връчи икона и благодарствен адрес от името на кмета Димитър Николов на земеделския производител Янчо Проданов за предоставената сграда на земеделската кооперация, в която досега се помещаваше детската градина. Новата детска градина е на два етажа с физкултурен салон, асансьор, собствена кухня. Всеки етаж разполага с дневни, спални помещения и съблекални за всяка градинска група, физкултурен салон, медицински кабинет и кабинети по интереси - музика, изобразително изкуство и езиково обучение. Детското заведение има и осигурен достъп за хора в неравностойно положение. На двора са изградени две детски площадки, които разполагат с комплексно детско оборудване, включващо пързалки, катерушки и футболно игрище за деца. Под тях е положена ударопоглъщаща настилка за безопасност на играещите деца. Изграждането на детската градина в „Горно Езерово“ е част от усилията на Община Бургас в последните 15 години за цялостна модернизация и обновяване на образователната инфраструктура в града, кварталите и съставните селища. Само преди месец Община Бургас откри още една чисто нова детска градина в ж.к. „Братя Миладинови“ и в момента строи трети корпус на ДГ „Надежда“ в ж.к. „Меден рудник“. В проектна готовност и чакащи финансиране са други две детски градини – ДГ „Ален Мак“ в кв. „Сарафово“ и втори корпус на ДГ „Пинокио“ в ж.к. „Меден рудник“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас обявява класирането на кандидатите по основната фаза на проект LIFE за преход към алтернативни форми на отопление

  • 29 Сеп 2023
  • 475
Община Бургас изготви класирането на домакинствата, кандидатствали за преход към алтернативни форми на отопление и подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво в рамките на третия прием на документи по програма Лайф.

Ученици от село Карагеоргиево отбелязаха Европейския ден на спорта

  • 29 Сеп 2023
  • 552
Ученици от село Карагеоргиево отбелязаха Европейския ден на спорта в училище За поредна година със спортен празник учениците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” отбелязаха Европейския ден на спорта.

Центърът за личностно развитие ще стартира новата учебна година с концерт на сцена „Охлюва“ на 2 октомври

  • 29 Сеп 2023
  • 415
С мащабен концерт на открита сцена „Охлюва“ от 17.30 часа на 2 октомври Центърът за подкрепа на личностното развитие ще започне новата учебна 2023/2024 г. В него ще вземат участие най-талантливите деца и ученици на Бургас, записани в школите към Центъра.

12 клуба се включват в общинския „Спортен уикенд 2023“

  • 28 Сеп 2023
  • 388
И тази година тематичните уикенди в Бургас бяха повод за много емоции, събития и се радваха на огромен интерес от бургазлии и гости на града. Част от тях е и провеждането на традиционния спортен уикенд.

Бургас се включва в Европейската нощ на учените с предизвикателството на поколенията

  • 28 Сеп 2023
  • 330
Този петък, 29 септември, ще се състои 23-та Европейска нощ на учените в Бургас. Тя ще премине под мотото „Уменията и науката на бъдещето – предизвикателството на поколенията“.