Бургас отново приема учени от цял свят за форум по биоинформатика и биомедицина

Участие В BioInfoMed са потвърдили 125 водещи учени от България, Мексико, Индия, Великобритания, Франция, Белгия, Полша, Турция, Норвегия, Чехия, Швейцария и други страни. Те ще представят най-съвременните изследвания и иновации в областите биомедицина, биоинформатика, компютърни технологии, обществено здравеопазване и качество на живота. Организатори на форума са Университет "Проф. д-р Асен Златаров", Институтът по биофизика и биомедицинско инженерство към БАН, Университетска болница „Царица Йоана“- София, Съюзът на учените в България и се подкрепя от Община Бургас. Сред участниците се открояват изтъкнати учени от Technological Institute of Tijuana, Switzerland - Foundation for Innovative New Diagnostics, Faculty of Life Science and Medicine, King’s College London и други престижни университети и научни институти. Сред темите на форума ще бъдат анализи на големи данни в медицината и биологията, вземане на решения в медицината, изкуствен интелект в медицината и здравеопазването, биомедицинско моделиране и инженерство, биомембрани и биоматериали, клетъчно и тъканно инженерство, изчислителна биология и биомолекулно моделиране. „Целта ни е Бургас да стане град на високите технологии и медицината. Усилията ни са насочени в тази посока“, казва проф. Сотир Сотиров, който е зам.-ректор на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и председател на симпозиума. Спонсори на събитието са „Топ Хоспитал Сървис“ ЕАД и „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 394
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 366
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 371
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 654
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 623
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.