Авиомузей Бургас кани бургазлии в сряда на 5-ия си рожден ден

В деня на Българската гражданска авиация - 29 юни, Авиомузеят в Бургас става на 5 години. По случай празника музеят ще работи с вход свободен през целия ден. Малките и големи любители на авиацията ще имат възможността да разгледат летателните апарати, сред които има представители на селскостопанската, гражданската и военната авиация. Сред десетте самолетни експоната, са Ту -154 и Ан - 12, които са единствените останали в България. Впечатляващата интерактивна експозиция "Летящия човек", разположена в самолет Ан-12, ще ви запознае с множеството автентични предмети, макети на самолети, костюми, интерактивни инсталации и архиви от историята на авиацията. Програмата на музея продължава и през съботния ден 2 юли, като от 10:00 до 19:00 часа към неговия екип ще се присъединят различни творци в сферата на авиацията. Специалният гост Юрий Георгиев от клуб „Асто“ ще ви научи да изработвате хвърчила и други летящи чудеса, а в „Творческа работилница“, малките авиатори ще могат да рисуват, моделират и създават самолети. Най-активните ще могат да се включат в „Състезание с тротинетки“, като всяко дете с тротинетка може да покаже своите умения в състезанието, а най-добрият ще получи специален подарък. Посетителите на музея ще могат да се запознаят още с изложба от различни видове безпилотни летателни апарати - дронове, а на всеки два часа ще могат да се включат и в опознавателните изнесени беседи. Авиомузей Бургас работи в летен режим на работа от юни до края на септември, като е отворен за малки и големи всеки ден от 09:00 до 20:00 часа.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 340
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 316
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 321
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 604
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 574
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.