Местната комисия за борба с противообществените прояви в Бургас кани учениците на спектакъла „Даскалото е COOL“

То ще се състои на 22 юни от 18.00 часа в Културния дом на НХК. Спектакълът ще бъде с вход свободен и е част от програмата за превенция на подрастващите в община Бургас. Пиесата съставлява ретроспективен роман за ученическите години на три към този момент завършени персони. Всяка една от тях има опция да оцени предишните си решения и да направи равносметка за постигнатото или пропуснатото. Стартът на тримата младежи е различен. Предпоставките им за развиване приличат на безусловно предопределени. Срещаме се с юноша от богато семейство, което прави всичко, с цел да обезпечи положително бъдеще на наследника си. Срещаме и момче от предградията, което видимо е невероятно да се откъсне от средата си и за което най-светлото бъдеще е да продава опиати и да краде. Запознаваме се и с едно „ мъжко “ момиче, чиито родители са отпътували в чужбина, с цел да могат да обезпечат прехраната на фамилията си и което се отглежда единствено. Изглежда, че всички карти са раздадени и изходът от играта е явен, но… Но дали всичко е толкова предопределено, колкото наподобява? Дали този, който има всичко, привиква и стопира да го вижда, а този, който върви гладен, знае цената на всяка троха? Героите от „Даскалото е COOL“ са изправени пред избор, който се оказва доста по-голям от всички предпоставки, които им дава средата или финансовата обезпеченост. Пиесата „Даскалото е COOL“ от Джордже Кокош, който ясно е насочил пиесата си към зрители между 14 и 18 години - на които този избор предстои. Те нагледно ще видят как можеш да пропилееш живота си и как да постигнеш мечти, които са ти се стрували невъзможни. Театралната постановка е дело на Драматичен театър - Търговище с режисьор Александър Беровски. В главните роли са актьорите Никол Оташлийска, Явор Гаджев и Давид Крумов. Сценографията е на Галина Абаджимаринова, а музиката е на Момчил Михайлов.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Най-превежданият български автор Георги Господинов гостува в Бургас на 27 юни

  • 27 Юни 2022
  • 318
Един от най-мощните гласове в съвременната българска литература, писателят Георги Господинов, гостува в Бургас днес, 27 юни, от 19.00 часа, в Центъра за съвременно изкуство и библиотека.

Национален форум по неинвазивна образна диагностика в кардиологията се проведе в Бургас

  • 27 Юни 2022
  • 299
От 24 до 26 юни в Бургас се проведе III Национална среща по неинвазивна образна диагностика в кардиологията. Водещи експерти от областта на кардиологията и ангиологията, сърдечната и съдовата хирургия, инвазивната и неинвазивната образна диагностика, ултразвука, радиологията, рентгенологията и анестезиологията заедно обсъдиха най-новите методи и тенденции в диагностиката и лечението на сърдечно-съдови заболявания.

Археолози от НИМ и РИМ Бургас започнаха подводни проучвания в Бургаския залив

  • 27 Юни 2022
  • 281
Поредна подводна археологическа експедиция се провежда в момента в района на Бургаския залив. Тя се финансира изцяло от Община Бургас, организирана е от НИМ - София и Бургаския музей и се явява планово продължение на експедициите от 2022 г. в акваторията на кв. „Крайморие“.

За първи път в Бургас представят „Цар Лъв“ на сцената на Летния театър

  • 24 Юни 2022
  • 864
"Цар Лъв", който безапелационно оглави класациите за любим мюзикъл на всички поколения, ще завладее сцената на летния театър в Бургас на 26 юни , неделя, от 20 часа . Трогателната история на малкото лъвче Симба е разказана чрез красива музика и пищен спектакъл.

Филмът „Преобразяването или Как да не бъдеш друг” представя човека и твореца Симеон Димитров тази вечер в НХК

  • 24 Юни 2022
  • 787
Прожекцията на филма „Преобразяването или Как да не бъдеш друг” ще представи личността на талантливия режисьор, поет, преподавател и драматург Симеон Димитров тази вечер, 24 юни, от 18.30 часа в залата на Културен дом НХК.