« март 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Връчиха сертификати на бургаски здравни специалисти, завършили успешно за „Диабетна сестра“

В навечерието на 7 април – Световен ден на здравето, Община Бургас организира тържествено събрание, на което бяха поздравени за професионалния им празник медицинските специалисти от „Детско и училищно здравеопазване“, детски ясли, детска кухня, както и здравните медиатори. Това са хората, които ежедневно дават всичко от себе си за подобряване здравето на нашите съграждани. Официален гост на срещата бе д-р Антонио Душепеев – председател на Постоянната комисия по здравеопазване към местния парламент в Бургас. Той също поздрави здравните работници и връчи сертификати на медицинските специалисти, завършили успешно обучение за „Диабетна сестра“. За нуждите на Община Бургас, по проект „България срещу диабета“, изпълняван от Лайьнс клубове България, Българска Асоциация Диабет и Българско Национално Сдружение по Детска Ендокринология, бяха обучени 27 медицински сестри от „Детско и училищно здравеопазване“ и 6 от детски ясли. Създаден е Национален регистър на диабетните сестри. В него предстои да бъдат регистрирани и бургаските. В официалния сайт на Общината, в линк „Детско и училищно здравеопазване“, ще бъде публикувана информация в кои местни детски и учебни заведения има „Диабетна сестра“.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Представят програмите по тонрежисура и виртуални студийни технологии на Филиала на Софийския университет в Бургас

  • 21 Мар 2023
  • 60
В сряда, 22 март, ще бъдат представени учебните програми по тонрежисура и виртуални студийни технологии, които ще се изучават от тази есен във Филиала на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в Бургас. Събитието ще започне от 16.30 часа в зала „Петя Дубарова“ на Културен център „Морско казино“.

Кметът Димитър Николов поздравява социалните работници по случай професионалния им празник

  • 21 Мар 2023
  • 69
Кметът Димитър Николов поздравява всички социални работници по случай професионалния им празник:

Отворен е приемът на песни за фестивала „Бургас и морето 2023“

  • 21 Мар 2023
  • 63
Всички талантливи автори на българска музика могат да подават своите песни за Национален конкурс за песен "Бургас и морето 2023“.

Колежът по туризъм и Община Бургас обменят идеи за нови туристически маршрути

  • 20 Мар 2023
  • 391
Разработване на нови градски туристически маршрути и активно участие на преподаватели и студенти в провеждането на публични събития от календара на Община Бургас. Около тези съвместни дейности се обединиха представители на морската община и от Професионално направление Туризъм към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Бургазлии могат да помогнат за преброяване на врабчетата в България

  • 20 Мар 2023
  • 280
На 20 март всяка година хора от цял свят отправят поглед към една любима и близка до домовете ни птица – врабчето. На този ден Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) дава старт на кампанията „Ние броим врабчетата“.