« май 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас предлага удължаване на здравно-социалната услуга „Патронажна грижа“

Предложението на общинската администрация ще бъде разгледано на предстоящата редовна сесия на Общинския съвет на 7 април, четвъртък. Проектът „Патронажна грижа +“ включва дейности по две направления. Основното направление е свързано с предоставяне директно до домовете на потребителите от целевата група на мобилна и интегрирана здравно-социална услуга „Патронажна грижа“, включваща медицинско и социално обслужване. Предоставяните услуги са изцяло освободени от такси и потребителите не заплащат за тяхното ползване, като всички разходи са изцяло за сметка на бюджета на проекта и без съфинансиране от Община Бургас. Второто направление от проекта е превенция на COVID-19 в социалните услуги на територията на община Бургас, които представляват делегирани от държавата дейности. Тук се включват закупуване на дезинфекционни препарати и оборудване, имащи пряко отношение към създаване и поддържане на безопасна работна среда в социалните услуги, гарантираща здравето на потребители и служители. Към момента общо 360 възрастни самотни хора и лица с увреждания ползват ежедневно безплатните социални услуги по проекта „Патронажна грижа +“, осъществявани от Домашния патронаж в Бургас. Услугата е комплексна и мобилна, като включва грижи от медицинска сестра, рехабилитатор, домашен санитар, психолог и социален куриер, предоставяни в домашна среда. За да продължи изпълнението на услугата „Патронажна грижа“, е необходимо Община Бургас да сключи допълнително споразумение с Министерството на труда и социалната политика за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. С докладната записка общинската администрация иска Домашен социален патронаж - Бургас да продължи да бъде доставчик на здравно-социалната услуга „Патронажна грижа“ за период от шест месеца, от 13.04.2022 г. до 13.10.2022 г. и услугата да се предоставя безвъзмездно на потребителите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Удължават срока за записване за обучения на безработни лица по дигитална компетентност и 3D проектиране до 25 май

  • 18 Май 2022
  • 127
Срокът за прием на заявления за включване в обучение на безработни и неактивни лица, вкл. с увреждания, за придобиване на ключови компетентности по „Дигитална компетентност“ и „3D проектиране“, се удължава до 25 май.

Топ селекция на съвременни български филми ще бъде представена на фестивала "КиноВаканция"

  • 18 Май 2022
  • 122
От 11 до 14 юни, в зала „Тончо Русев“ на НХК, любителите на седмото изкуство ще се пренесат в ново кино измерение с фестивала „КиноВаканция“. Събитието ще представи пред бургаска публика лауреатите от двата големи фестивала „Златна роза“ във Варна и „Златен ритон“ в Пловдив.

Конференция „Български гласове за Европа: Климатични промени“ ще се проведе в Бургас

  • 18 Май 2022
  • 126
Климатичните промени и как да се справим с тях ще са тема на дискусия, която БТА организира на 20 май (петък) в Пресклуба си в Бургас – градът, откъдето започна инициативата на БТА „Български гласове за Европа“, която Агенцията изпълнява с подкрепата на Европейския парламент като част от по-голямата европейска дискусия Конференция за бъдещето на Европа.

Общинският съвет даде зелена светлина на кмета за детската болница

  • 17 Май 2022
  • 332
Общинските съветници дадоха зелена светлина днес на докладната записка на кмета Димитър Николов за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести в Бургас.

Предложението на кмета Николов да се даде зелена светлина на 6 нови инвеститори срещна единодушна подкрепа

  • 17 Май 2022
  • 294
Днес общинските съветници подкрепиха единодушно предложението на кмета Димитър Николов да се даде зелена светлина на шестима нови инвеститори, които искат да отварят предприятия, да наемат хора и да работят в Бургас.