Над 10 фирми са отказали да изпълняват договорите си с Община Бургас

Над 10 фирми от сферата на строителството, пътното поддържане и озеленяването да отказали да изпълняват договорите си с Община Бургас. Причината е, че цените на материалите и услугите им с днешна дата са многократно завишени спрямо сключения документ. Спрени и забавени са обекти от Капиталовата програма на община Бургас. Ситуацията е патова, заяви кметът Димитър Николов: "Младежкият културен център в Меден рудник буквално е спрян, защото цената на желязото е 40 процента по- висока от одобрената в проекта. Фирмата иска да компенсира завишението на цените, но ние отказваме, защото законът не ни дава това право. Ако финансираме новата цена, трябва да стана на другия ден отново клиент на разследващите органи, тука да дойдат пак поемни лица. Законът не позволява!". Детски градини има спрени, пътноподдържащи фирми или такива по зелена поддръжка отказват да изпълняват възлагане. Общината е принудена да прекратява договори и да обявява нови обществени поръчки по държавните пазарни цени. В Румъния целево с решение на МС допълнително са индексирали, заради завишените строителни материали, капиталовите обекти в страната.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Зала "Младост" е домакин на Държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова"

  • 24 Мар 2023
  • 244
Зала "Младост" е домакин ва първия етап от Държавното първенство в категория "Елит" по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова". Шампионатът е от днес до събота. Организатори са клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и Българска фесдерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас.

Южноамерикански капибари са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас.

  • 24 Мар 2023
  • 233
Един мъжкар от вида капибара и харемът му от три женски са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас. Младите животни вече са адаптирани и свикнаха с уютния си дом, включващ къщичка, зелена площ и басейн за почивка.

Документален филм ще представя работата на Енергийния офис на Община Бургас в европейски държави

  • 24 Мар 2023
  • 239
„Повече от 2500 души са потърсили услугите на специалистите от Енергийния офис на Община Бургас от откриването му до този момент.

Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат"

  • 23 Мар 2023
  • 502
Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат".

Бургаското училище „Найден Геров“ празнува 97 години от своето създаване

  • 23 Мар 2023
  • 474
Бургаското училище „Найден Геров“ отбелязва тази седмица 97 години от своето създаване. Днес, в Актовата зала на учебното заведение възпитаниците му демонстрираха, че освен много знания, притежават и редица таланти.