Над 230 коледни снимки и 36 видеа в конкурса „Да украсим Бургас 2021”

От квартал „Сарафово” до комплекс „Меден рудник”, през централната градска част, комплексите „Възраждане”, „Братя Миладинови” „Изгрев” и „Славейков”, най-положителният конкурс за поредна година показа, че сърцата на бургазлии са отворени за добрите идеи. Огромният интерес към 15-то издание на общинския конкурс „Да украсим Бургас 2021“ завърши с две първи места, огромен ръст в тенденцията на украсени входове и предблокови пространства в жилищните комплекси, много усмивки и десетки раздадени подаръци. Почетното място в надпреварата си поделят две семейства - Дженатови и Иванови, които са украсили фасадата на домовете си в комплексите „Меден рудник” и „Славейков” с много лампички и празнични декорации. Вълшебно ателие „Фантазия”, Димитър Георгиев от „МАГ Академи България”, Красимира Митева, Никола Иванов, Валентин Диков, Николина Иванова, Калина Гарова, Ваня Иванова и Стоян Ганчев също показаха много креативност и настроение с ръчната си украса и интерпретации в коледната си аранжировка . Тази година превес в конкурса имат участниците от к-с „Славейков”. Този район на града е най-организиран в своите общи украси на съседите в отделните жилищни входове. Десетки клипчета и снимки ни зарадваха със своите преобразени фоайета и предблокови пространства – сред тях са блоковете 36, 189, 123, 70. До тях се нареждат и блоковете 66 в к-с „Братя Миладинови” и 107 в к-с „Меден рудник”. „Нека магията на Рождество влезе в домовете на всички ни и да ги озари със здраве, мир и благодат”, споделят с усмивка комшиите от „Славейков”. Няма по-красиви от бургаските детските градини и ясли - всички до една носят коледния дух и създават приказки за деца и родители. Тематични сюжети от приказките „Снежанка и седемте джуджета, „Хензел и Гретел”, Леденото кралство, смеещи се елфи, снежинки, пъстри елхи и цветни лампички посрещат малчуганите и техните родители в детските заведения на Бургас. Украсата в двора и по фасадата на сградите създава радостни емоции за предстоящите празници. Специалните отличия тази година са за детска ясла № 1„Бургаско детство”, детските градини „Вълшебство”, „Звездица”, "Надежда" и „Ханс Кр. Андерсен”. Прекрасни музикални клипове и кадри от празничната си украса ни изпратиха още ДГ "Брезичка, ДГ „Детелина", ДГ "Моряче", ДГ "Ален мак", ДГ “Веселушко”, ДГ "Раковина", ДГ "Здравец", ДГ „Ран Босилек“, ДГ “Синчец”, ДГ ,,Златна рибка“ и Детска ясла №5 "Щурче”. Дни наред учители и родители са се трудили в работилницата на градините – рязане, боядисване, лепене, но всички усилия си заслужават, щом се вижда радостта в детските очи. По Коледа всички пътища водят към дома. Мисията "Нека озарим Бургас със светлина и надежда!" е изпълнена! И тази година наградите за участниците са осигурени от Общинско предприятие "Морски знаци" - ръчно изработени сувенири, а също така и ваучери за посещение на остров Света Анастасия и туристически комплекс „Ченгене скеле”.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

На Никулден фрегатата „Верни“ ще е в Бургас, отворена за посетители

  • 25 Ное 2022
  • 222
Военноморските сили на Република България ще помогнат тазгодишният бургаски Никулден да стане по-интересен и запомнящ се.

При голям интерес премина събитието, „Подобри своя бизнес още днес“

  • 25 Ное 2022
  • 175
При голям интерес премина събитието „Подобри своя бизнес още днес“, част от Националното бизнес турне, организирано от Acton COACH и списание „Български предприемач“, което се осъществи с подкрепата на Община Бургас в Културен център „Морско казино“.

Кръгла маса „Зеленината в градовете – здраве, щастие и красота” ще се проведе в Бургас на 28 ноември

  • 25 Ное 2022
  • 181
На 28 ноември, понеделник, Бургас ще е домакин на кръгла маса по темата „Зеленината в градовете – здраве, щастие и красота”. Форумът ще започне от 14 часа в експоцентър „Флора“. Негови организатори са Асоциацията на производителите на декоративни растения в България (АПДРБ) и Община Бургас.

Бургаско Уеб Дизайн Студио изработи безплатно сайт за проекта Стартъп Ченгене Скеле

  • 24 Ное 2022
  • 371
Местното бургаско студио „Арт Уеб Дизайн“ протегна ръка на Община Бургас при изпълнението на проекта Стартъп Ченгене Скеле. Неговата цел е да привлича стартиращи компании, които да провеждат обучения и да работят по свои проекти тук. А Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“ предоставя перфектни условия за такава дейност.

Научете историята на рок дискотека „Сатан“, разказана от създателя й Боби Траша

  • 24 Ное 2022
  • 382
Легендарният бургазлия Борислав Ташев, известен и като Боби Траша, е създателят на култовата рок дискотека от 90-те години „Сатан“. Историята на това любимо на хиляди фенове място той претвори в книга с много спомени, размисли и снимки. Тя все още е само в дигитален вариант, но ще бъде материализирана и на хартия.