« декември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Конкурсът „Морето не е за една ваканция“ приключи

Над 300 творби събра любимият конкурс на учениците „Морето не е за една ваканция“. В раздел „фотография“ пристигнаха над 200 снимки от всички краища на страната, а в раздел "компютърна рисунка" над 100 творби. Жури в състав с председател: Десислава Иванова - ръководител ИКТ в ЦПЛР-Бургас и членове Пепа Ангелова - директор на ЦПЛР-Бургас, Димитрина Андреева - фотограф от Бургаска фотографска общност, Милен Добрев - фотограф от Бургаска фотографска общност и Венелин Тодоров - фотограф от Бургаска фотографска общност определи специална награда в раздел „Компютърна рисунка“, първа възрастова група (5-7 клас) да получи Никола Кацарски от 5 клас в НУИ „Панайот Пипков“ - Плевен, а първите места спечелиха ученичките Велина Чиликова от 7 клас от ОУ „Любен Каравелов“- Бургас и Виктория Александрова, също в 7 клас от ОУ „Отец Паисий“- Русе. Във втора възрастова група (8-12 клас) специална награда получи ученичката Елизавета Ермолаева в 12 клас от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ - Благоевград, а на първо място се класираха Мартин Кафеджиев от 12 клас в ПГТТ „Христо Ботев“ - Смолян и Божидар Денев на 18 г. от ПГ по земеделие - Търговище. Фотографските умения на много ученици бяха забелязани от жури в състав с председател: Димитрина Андреева - фотограф от Бургаска фотографска общност и членове фотографите Милен Добрев и Венелин Тодоров от Бургаска фотографска общност, Пепа Ангелова - директор на ЦПЛР- Бургас и Атанасия Петрова - ЦПЛР-Бургас. Първо място в първа възрастова група (5-7 клас) в Раздел „Фотография“ получи седмокласничката Алина Апостолова от ОУ „П. Р. Славейков“ - Бургас, а във втора възрастова група (8-12 клас) специалната награда спечели Александра Стайкова в 10 клас от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации. Определена за първо място бе снимката на Стиляна Георгиева от 10 клас, Клуб по фотография „От черно до бяло“ - ОДК Кърджали. Протоколи с наградените участници можете да видите на адреса на Центъра за подкрепа на личностното развитие в Бургас от следния линк: https://www.odk-burgas.com/bg/content/cplr-burgas-blagodari-na-vsichki-uchastnici-v-konkursamoreto-ne-e-za-edna-vakanciya-2021 Националният конкурс "Морето не е за една ваканция" се организира от МОН, НДД, РУО, Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Спортни събития на Никулден

  • 02 Дек 2021
  • 111
Наред с богатата културна програма, Бургас винаги посреща своя празник Никулден с поредица спортни събития. Така ще е и този декември. Движението и спортът са неразделна част от здравословния начин на живот и помагат на хората да остаряват красиво. Така че намирайте време да ги практикувате!

Балетната класика „Жизел“ в бургаската опера

  • 02 Дек 2021
  • 104
Първото събитие в програмата за декември на Държавна опера – Бургас е балетната класика „Жизел“ по музика на Адолф Адам, считана за един от най-романтичните балетни произведения, ще представи отново на бургаска сцена новия прочит на красивата любовна история – постановка и режисура на Галина Калчева, която е и репетитор на балетната трупа на Държавна опера – Бургас.

Коледен календар на „Бургас харесва младите“

  • 02 Дек 2021
  • 112
Отборът на информационния портал „Бургас харесва младите“ към Община Бургас ви предлага да се включите в едно вълнуващо празнично събитие.

Допълнително пари за безплатен транспорт на децата и учениците отпускат на общините

  • 01 Дек 2021
  • 206
Правителството отпусна допълнително по бюджетите на общините 2 356 534 лв. за 2021 г. за компенсиране на безплатния транспорт на деца и ученици.

Новият български филм „Спекуланти“ с първа прожекция в Бургас

  • 01 Дек 2021
  • 170
Определян като „първия български финансов трилър“, новият филм „Спекуланти“ ще бъде представен за първи път в Бургас с две прожекции – от 17:30 и 20:00 ч., на 04.12.2021 г. (събота), в зала „Тончо Русев“ на НХК.