« септември 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

По-високи трудови възнаграждения на медицинските специалисти в общинското здравеопазване

Размерите на трудовите възнаграждения на медицинските специалисти в общинското здравеопазване ще бъдат увеличени. Днес кметът Димитър Николов и представителите на синдикатите в здравеопазването подписаха новия двугодишен колективен трудов договор на общинските медицински професионалисти по здравни грижи. Това е второ поред подобрение в заплащането в тази професия, след сключения през януари анекс, с който също бяха повишени парите на здравните работници. Според новия документ началната основна месечна заплата за медицинска сестра в детски градини и училища ще бъде повишена от 1050 лв. на 1155 лв., а началната основна месечна заплата за медицинска сестра в детска ясла и яслена група в детски градини от 1090 лв. на 1200 лв. Началната основна заплата на училищен лекар от 1350 лв. нараства на 1485 лв. Работниците и служителите в детски ясли, яслени групи към детски градини, детска кухня и училищно и детско здравеопазване ще получават ваучер за работно облекло на стойност 250 лв. и допълнително възнаграждение в размер на половината от минималната работна заплата за Деня на здравния работник - 7 април и Деня на Будителите - 1 ноември. Другите нови придобивки са свързани с осигурен служебен отпуск по време на извънредно положение или дни, обявени за неучебни – за срока на съответната заповед, но не повече от 10 дни за календарната година, както и по 2 допълнителни дни платен отпуск при имунизация срещу КОВИД. В новия Колективен трудов договор влизат и нови правила, касаещи възможност за допълнително стимулиране (с участие на синдикатите) при постигнати високи резултати в работата или допълнително натоварване при изпълнение на служебните задължения. Договорените днес трудови и допълнителни възнаграждения в новия трудов договор влизат в сила считано от 01 август 2021 година. Кметът за пореден път благодари на синдикатите в сферата на здравеопазването за ползотворното партньорство. „Медицинските ни сестри помогнаха изключително много при предната вълна на пандемията, а след това се включиха активно и в процеса на ваксинация“, сподели кметът Николов по време на срещата със синдикатите. Синдикалистите също благодариха на кмета за постоянния диалог и разбиране на браншовите проблеми, както и за положените усилия за подобряване на трудовото възнаграждение в сферата на общинското здравеопазване.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Икономическия форум „Doing Business with Germany“ започва в Бургас

  • 21 Сеп 2021
  • 171
Германо – Българската индустриално - търговска камара и Община Бургас организират икономически форум в Бургас. Той ще се проведе на 27.09.2021 г., понеделник, в Конгресния център, при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Бургас отбелязва Деня на Независимостта

  • 21 Сеп 2021
  • 189
Бургас ще чества утре 113-та годишнина от едно от най-значимите събития в новата история на страната – обявяването на Независима България.

Да почистим Морската градина от фасове!

  • 21 Сеп 2021
  • 128
Тази неделя, 26-ти септември, доброволци и желаещи да почистят Морската градина в Бургас от фасове и други отпадъци, ще се съберат за съвместна акция.

Ревю на традиционни носии в Етнографския музей

  • 20 Сеп 2021
  • 197
По случай 22 септември, Деня на българската независимост, от 12:00 часа Етнографския музей ще зарадва бургазлии с ревю на традиционни носии.

Раздадоха наградите "Еми" за тази година

  • 20 Сеп 2021
  • 190
Седемдесет и третото издание на наградите "Еми", еквивалент на наградите "Оскар" в телевизионната продукция, започна тази нощ в Лос Анджелис с израз на почит към рапъра Биз Марки, починал през лятото на 57 години.Тазгодишното шоу прилича много повече на обичайната церемония, отколкото миналогодишното, което протече без публика и бе наречено "Пандеми”. Въпреки това беше в доста по-ограничен мащаб.