« септември 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Община Бургас изиска документацията на сараите в парк "Росенец"

Община Бургас даде 7-дневен срок на собственика на имота, който още не е изтекъл, посочи заместник-кметът на Бургас Чанка Коралска. Разпоредено е да представи в общината всички необходими документи, за да се види дали правомерно се ползват сградите. Ако се установи, че това е неправомерно, ще предприемем всички процедури, които са предвидени в закона, за да се забрани достъпа и дори ползването на тези сгради“, добави тя. Оградата може да остане без да препятства достъпа до общинския път, но в момента, в който се установи, че строителството е завършило, че има акт 14 или акт 15, тя трябва да бъде изцяло премахната“, обясни заместник-кметът. „Собственикът си е декларирал имотите и плаща данъци - уточни тя. След проверка, която е направена на още 29 юли, са дадени предписания за незабавно преместване на оградата и за освобождаване на достъпа, добави тя.  Ние отговаряме за пътя, който е общинска собственост, а за другата част от имота, който е държавна, се обърнете към тези, които имат право да се разпореждат!“, заяви заместник-кметът. “Освен улиците, които са придобити през 2013 г., когато за първи път е урегулирана територията, друга собственост на общината няма“, каза още Чанка Коралска. 

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Ето как туроператорите могат да кандидатстват за помощта от 10 млн. лв.

  • 20 Сеп 2020
  • 138
Министерството на туризма публикува за запознаване пакета документи с условията за кандидатстване за безвъзмездната финансова помощ от общо 10 млн. лв. за туроператори и туристически агенции .

Екстремна опасност от пожари в седем области на страната

  • 20 Сеп 2020
  • 114
Екстремален индекс за пожароопасност е в сила за територии от седем области в страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология (НИМХ).

В Румъния затвориха 300 училища заради коронавируса

  • 20 Сеп 2020
  • 115
Зелен, жълт и червен. Това са трите сценария за действие спрямо заплахата от COVID-19, възприети от румънските власти.

Жертвите на циклона Янос в Гърция вече са две

  • 20 Сеп 2020
  • 116
Двама души загинаха днес при силна буря в централната част на Гърция, наводнила улици и домове, предадоха световните агенции.

БАН показа колекция от миниатюрни книги, някои колкото монета

  • 20 Сеп 2020
  • 115
С изложба на над 350 миниатюрни издания на български и чуждестранни книги Българската академия на науките (БАН) се включи в тазгодишните Европейските дни на наследството, Уникалните издания, някои почти с големината на монета, са експонирани в централната сграда на Академията и предизвикваха голям интерес у посетителите. За по-малките пък има специално детско ателие под мотото „Нарисувай ми… БАН“. „Всяка година Централната библиотека на БАН представя свои издания, уникални сами по себе си. Тази година са показани миниатюрни издания, сред които старопечатни от 1806 г. до 1878 г., представляващи светско и религиозно четиво по своя характер. Показана е и най-старата миниатюрна книга, притежание на академията, която е от 1634 г“, разказа Ангел Петров, куратор на изложбата и библиотекар. Друг интересен екземпляр е тритомното издание на Библиографския институт в Хилдбургхаузен от 1829-1830 г. Има още и много художествени произведения, книги с политически характер, речници и много други. От българските автори миниатюрни издания са показани на Петко Славейков, Никола Вапцаров и други, някои от които преведени на различни езици, включително китайски.