« август 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

В бургаско процъфтява бизнесът с новородени в Гърция

Регионът на Бургас е печално известен с продажбата на новородени в Гърция - посочи Росица Янева от комисията в Бургас. Дори и когато границите са затворени и придвижването на хора е затруднено, престъпният свят успява да намери начин да продължи и дори да развие своите схеми на действия. “По време на изолацията и ограничителните мерки имаше известно затишие, но за много кратко време. Случаите на сексуална експлоатация продължиха дори и по време на най-тежките ограничителни мерки. 19 годишно момиче от Бургас е било привлечено за трафик по изпитаната схема “Ловър бой”, след което заминава с него в Германия и там е било жестоко изтезавано и бито за да проституира. Успяла е да избяга, но много други остават с години в жестоко робство и безизходица” - допълни председателят на местната комисия Росица Янева. “Случаите на сексуална експлоятация са най-много, но регионът на Бургас е на първо място в страната по организиран износ на бебета в чужбина. Ежегодната статистика в бургаския съд посочва, че 2/3 от делата за трафик на хора са за търговия с бебета. Има няколко осъдени, но това е нищожен процент, тъй като тези случаи са много трудно доказуеми, а потърпевшите се страхуват да свидетелстват” - каза още Росица Янева. “Хората от ромските гета, които живеят в крайна бедност много лесно решават да приемат 5 хиляди лева за нероденото си дете и да отидат да родят в Гърция, където схемата е отработена на много високо ниво. Ангажирани са съдии, нотариуси и дори от висшите етажи на властта в този бизнес. В зависимост от пола цената на едно бебе варира от 15 000 до над 20 000 евро. До самия донор, родилката, която отива да роди в Гърция достигат 4-5 хиляди лева и то не винаги, понякога жените са напълно измамени и не полуават нищо” - посочи още Росица Янева. Въпреки това при едно следващо предложение ромската жена е готова отново да отиде и да роди в чужбина, защото е принудена от мизерията и глада. Обикновено тези хора се оправдават, че продават бебетата си, за да издържат другите си, многобройни деца.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Протестите в столицата и страната продължават

  • 12 Авг 2020
  • 15
Нова блокада в столицата. Протести се провеждат и в други големи градове в страната. Кръстовището при Ректората на Софийския университет отново е затворено от протестиращи.

"Интересни решения, които ще успокоят хората" обеща премиерът

  • 11 Авг 2020
  • 142
"Интересни решения" се очакват от премиера Бойко Борисов. Той увери, че те ще успокоят хората.

Десет училища разкриват иновативни центрове със средства от МОН

  • 11 Авг 2020
  • 128
Десет бургаски училища са одобрени и ще получат средства за разкриване на иновативни технологични центрове, специализирани кабинети за практическо обучение и съвременна образователна среда за своите възпитаници.

Международната регата Кор Кароли стартира утре в Бургас

  • 11 Авг 2020
  • 133
През последните няколко години престижната международна регата "Кор Кароли" задължително стартира от Бургас. Утре, 12 август, ще бъде дадено начало на нейното юбилейно двадесето издание. Местните жители и гостите на града ще могат да наблюдават дори с невъоръжено око гонки с участието на величествени платноходи в Бургаския залив.

Николай Бареков също поведе плажен протест

  • 11 Авг 2020
  • 136
Николай Бареков поведе плажен протест пред имението на Иво Прокопиев в Созопол. Така строи защитникът на зелената кауза - бетон върху скалите, каза бившият евродепутат.