Температурите падат чувствително, сняг в планините

След 48 часа започва чувствително захлаждане, което ще понижи температурите от сегашните, по-високи от обичайните нива. Най-студено ще бъде в четвъртък, когато и през деня температурите няма да превишат 10 градуса в повечето райони на страната. Днес все още ще бъде топло за сезона, с температури след обяд от 19 до 24, в северозападните райони, където ще се появи слаб северозападен вятър, след разсейване на мъглите - до около 25 градуса. Ще има предимно средна ивисока облачност. Утре сутринта температурите ще бъдат от 4 до 10 градуса. Още след полунощ от северозапад ще започне увеличение на облачността. Утре дневните температури ще бъдат от 18 до 22 градуса. Ще се появи слаб вятър, отначало от източна посока. Облачността през деня ще бъде променлива. В сряда започва процесът, който ще понижи чувствително температурите. Ще се усилва вятърът - над Северозападна България - от северозапад, а в източната половина на страната - от североизток. Минималните температури ще са от 4-5 градуса по високите полета до 10-12 в северозападните райони. През деня със умерен североизточен вятър ще нахлува по-студен въздух. Над Северна България ще бъде облачно. Слаб дъжд ще превалява над североизточните и източни райони. Температурите в ранния следобед ще бъдат от 6-8 градуса в североизточните райони, 14, 16 на северозапад и до 20-21 градуса в Тракия. В четвъртък студената въздушна маса ще обхване страната и ще бъде най-студено, с температури през деня, равни на тези в ранното утро - от 4 до 9, само на места до около 10 градуса. Ще превалява дъжд, на повечето места - слаб, само в някои райони временно - умерен. По високите части на Лудогорието и Предбалкана е възможно валежът да се примесва с мокър сняг, но под 900-1000 метра надморска височина, трайна снежна покривка няма да се образува. Сняг ще вали в планините - Стара планина над 700-1000 метра, а планините в Южна България - няколкостотин метра по-високо и там временно ще побелее. В петък слаби превалявания от дъжд ще има над някои западни райони. Температурите сутрин ще бъдат ниски, но след обяд ще започнат да се повишават. През почивните дни и в началото на следващата седмица, според предварителните прогнози, отново ще се затопли и температурите в неделя и понеделник ще доближат 15-20 градуса. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 533
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 497
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 499
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 782
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 752
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.