Кабелни оператори предупредиха, че спират програмите на Нова ТВ

Кабелни оператори от страната се оплакаха, че каналите на "Нова броудкастинг груп" може да бъдат спрени от мрежите им заради поискано голямо увеличение на цената от страна на медийната компания. От Националното сдружение на малките и средните кабелни оператори (НСМСКО) съобщиха, че от два месеца водят неуспешни преговори, а компанията е поискала увеличение с 60% на цената за разпространение на програмите ѝ. В писмо до медиите от сдружението определят поисканото увеличение като "ценови диктат" и посочват, че не могат да го приемат, защото това би означавало да повишат цените за своите клиенти. Потърсени за коментар, от "Нова броудкастинг груп" казаха, че преговорите с операторите са индивидуални и строго конфиденциални. "Можем само да потвърдим, че изнесената в публичното пространство информация за драстично увеличение на цените е чисто спекулативна и не отговоря на истината", се казва в позиция на компанията Същевременно кабелните оператори съобщиха, че заради липсата на напредък по преговорите "Нова броудкастинг груп" е поискала от тях да спрат разпространението на програмите ѝ от началото на 2018 г. Към момента това все още не е направено, каза пред "Дневник" изпълнителният директор на НСМСКО Валентин Георгиев. По думите му проблемът ще засегне десетки хиляди клиенти в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Благоевград, Плевен, Велико Търново, Враца, Ямбол, Ботевград, Монтана, Видин и Свищов. Георгиев обвини "Нова броудкастинг груп", че води "агресивна политика към определени кабелни оператори", тъй като компанията предлагала различни цени на различните фирми. От медийната компания отказаха да отговорят на въпроса на "Дневник" дали са искали оператори да преустановят излъчването на програмите им и откога следва да стане това. Посочиха единствено, че имат търговски договорки с над 90% от операторите на пазара. "Държим твърдо на политиката да работим с партньорите си само след подписан договор като една от мерките срещу пиратството на съдържание в България", се казва в позицията. https://m.dnevnik.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 798
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 688
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 689
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 970
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 940
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.