« август 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Експерти проверяват водата в басейните

Проверките за чистотата на водата в басейните вече започнаха. Взетите от отделните места за плуване проби се изследват в лабораторията на Националната здравна инспекция. Експертите проверяват за наличие на ешерикия коли, колититър, стафилококов титър. Пробите постъпват в лабораторията под определен номер. Ако водата не потъмнее, след като е престояла определено време, значи не е замърсена. След микробиологията започва химичният анализ. При него се изследват шест показателя. В определени количества вещества като хлор, желязо, метан и др. биха навредили на здравето на плажуващите. Важни за благоприятното състояние на водата са нивата на PH и хлор. За това отговорност носят собствениците на басейните. По стандарт на здравното министерството нивата на хлор трябва да са от 0,2 до 0,5, а на PH - от 6,5 до 8,5. Завишеното PH можем да забележим по мътната или със зеленикав оттенък вода. Измервания в минералните басейни се извършват по същия начин. Освен с препарати, чистотата на водата се поддържа като постоянно се подменя с нова, защото силната миризма на хлор може да прогони клиентите. Дерматологът доц. Развигор Дърленски препоръча за по-голяма безопасност да изплакваме тялото си с вода от душа веднага след излизане от басейна. А след това да нанасяме овлажняващи средства върху кожата си. „Когато се спазват хигиенните норми, не е проблем и малките деца да влизат в басейните”, категоричен бе доц. Дърленски. Actualno.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Сигнали за бомби и на летищата във Варна и Бургас

  • 21 Авг 2019
  • 49
Летищата във Варна и Бургас са получили около 11.00 часа днес електронни съобщения със заплахи за сигурността, съобщиха за БТА от пресцентъра на варненския аеропорт.

Изплащането на помощите за умъртвени прасета започва след 1 септември

  • 21 Авг 2019
  • 80
След 1 септември т.г. ще започне изплащането на еднократната помощ в размер на 300 лева на стопаните, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите, след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните стопанства.

Бързото топене на ледниците в Гренландия чертае бъдещето на нашата планета

  • 21 Авг 2019
  • 95
Гренландия е мястото на Земята, за което може да се каже, че е като хладилник с отворена врата, съобщи Асошийетед прес. Там ледниците се топят и морското ниво се покачва.

Комисията за личните данни наложи милионна глоба на НАП

  • 21 Авг 2019
  • 93
Националната агенция за приходите (НАП) ще бъде глобена милиони заради теча на лични данни на над 5 млн. българи. Проверката на Комисията за защита на личните данни вече е приключила и в петък на НАП ще бъде връчен актът за установяване на административно нарушение, заяви пред "Сега" председателят ѝ Венцислав Караджов.

Бургас се готви да повиши туристическия си рейтинг с оригиналния проект „Силата на водата“

  • 21 Авг 2019
  • 93
"Силата на водата" е нов проект на Община Бургас по ОП "Региони в растеж 2014-2020". Има сериозен шанс неговото изпълнение да започне през следваща 2020 г.