Приключи разследването за тежката катастрофа, при която загина Милен Цветков

Софийската градска прокуратура приключи разследването за умишленото тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на журналиста Милен Цветков. След назначени експертизи държавното обвинение е прецизирало квалификацията на престъпното деяние, по което извършителят Кристиан Николов е привлечен към наказателна отговорност. Разследването е показало, че около 18:00 ч. на 19 април на ул. „Хенрик Ибсен“, преди кръстовището с бул. „Черни връх“, при управление на „Ауди“ Q7 обвиняемият Николов е нарушил правилата за движение по пътищата, предизвикал е ПТП и умишлено е причинил смъртта на водача на спрялото на пътното платно "Субару Форестер" Милен Цветков. "Случаят е особено тежък – деецът управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци", посочват от прокуратурата. С действията си Кристиан Николов е извършил престъпление по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Предстои Софийска градска прокуратура да предяви материалите по делото на пострадалите лица, както и на обвиняемия и неговата защита.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

МОТ постигна споразумение за заплатата за издръжка

  • 19 Мар 2024
  • 32
Международната организация на труда (МОТ) постигна споразумение по въпроса за заплатата за издръжка.

Бургаски младежи с интересна акция за Часа на Земята, Общината ще ги подкрепи

  • 19 Мар 2024
  • 105
Община Бургас ще съдейства на активните младежи, които се обърнаха към нея с искане за съдействие да организират събитие, посветено на Часа на Земята.

Интересните събития в Библиотеката тази седмица започват със среща с Енчо Керязов

  • 19 Мар 2024
  • 84
Тази сряда, 20 март, от 11.30 часа в Училище подкаст в Библиотеката гостува световноизвестният цирков акробат и еквилибрист Енчо Керязов. Той ще разкаже за сбъдването на мечтите и как избираш какъв да станеш. Събитието се организира със съдействието на Регионална библиотека "Пейо К. Яворов".

Тази седмица Белодробната болница в Бургас провежда безплатен скрининг за риск от туберкулоза

  • 19 Мар 2024
  • 86
Под мотото "Да! Ние можем да спрем туберкулозата!" и по повод Световния ден за борба с болестта - 24 март, СБАЛПФЗ - Белодробна болница - Бургас организира Седмица на отворените врати. Тя ще се проведе в периода 19 – 22 март.