Здравният министър: Няма да има КПП - та!

В България няма здравна криза. КПП-та не са обсъждана мярка. Към настоящия момент цифрите са такива, че те не изискват никакво втвърдяване на мерките срещу пандемията от коронавирус. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов. Той предупреди, че всеки, който не спазва правилата ще бъде санкциониран, но не отговори дали депутатите, които са без маски ще бъдат санкционирани въз основа на кадрите, излъчвани по телевизиите. Професорът разкри, че брифингите на Националния оперативен щаб ще се провеждат в четвъртък в Министерството на здравеопазването. Ситуацията е под контрол. От всички европейски страни България е на 26 място от 29 страни в ЕС, преди бяхме на второ място по заболеваемост“, добави той. Мерките, които трябва да се спазват от всички, са носене на маски на закрито, дистанция и дисциплина и дезинфекция, подчерта здравният министър. Той уверява, че глоби ще има за всички, които са били без маска при учредяването на партията на Цветан Цветанов, при провеждането на конгреса на БСП и при посещението на министър-председателя в Ловеч. „Глобата е от 2000 до 5000 лева за юридически лица. Същата и за организаторите на конгреса на БСП, както и на посещението на Борисов в Ловеч. Тези, които организират такъв тип събития, трябва да мислят адекватно и да постъпват по начин, по който да показват, че са загрижени за спазване и ограничение на мерките в България“, подчерта министърът.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 319
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 358
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 321
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 360
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 264
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.