« май 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Проектът за Детската болница в Бургас ще е част от още по-мащабен проект

В него се включва не само закупуване на апаратура и уреди за детските кабинети в целия регион, но и строителството на два жилищни блока, в които ще се настанят медицинските специалисти и лекари, които ще работят в детската болница. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов пред репортери днес. Той поясни, че ще се разработи и програма за специализация на студенти, които след завършването си, да останат да работят в новата болница. Анализите на администрацията показвали, че до 75% от лекарите и специалистите, които ще работят в новото болнично заведение, ще са външни. Именно това е и причината общината да създаде условия да задържи специалистите или създаде нови такива за града ни. „Никой няма да дойде да живее и работи тук, само заради красивото ни име„, категоричен бе кметът. Той допълни, че международен екип от специалисти и консултанти на избрания от Европейската инвестиционна банка испански мултинационален консорциум IDOM /АЙДОМ/, започна работа в Бургас по проекта за изграждане на Специализираната детска болница. Компанията е световен лидер в строителство, архитектура, инфраструктурни проекти, енергетика, транспорт, телекомуникации и има богат опит в консултирането на редица проекти в областта на здравеопазването по цял свят, „Основата им задача е да направят проучване за нуждите от здравеопазване в югоизточния регион на страната. Университетската детска болница ще отговаря за нуждите не само на Бургас, но и на Сливен, Ямбол и Стара Загора. Специалистите ще проучват колко ще са необходимите отделения, кабинети. Тяхна задача е и да подготвят и какъв финансов план ще ни бъде необходим за изпълнението и строителство, включително дизайна на сграда и връзката й с УМБАЛ-Бургас“, поясни Николов. Според него до края на тази година общината трябва да получи всички необходими документи и да стартира изграждането на болницата.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Пенсионерите ще получават добавката от 50 лева поне още два месеца

  • 13 Май 2021
  • 171
Добавката от 50 лева към пенсиите ще бъде изплащана поне още два месеца, до края на мандата на служебния кабинет.

Първи назначения в кабинета „Янев“

  • 13 Май 2021
  • 129
Със заповед на министър-председателя Стефан Янев на длъжността заместник-министър на вътрешните работи са назначени Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов.

Туристическа борса „Вашата Ваканция“ и Инфотур „Go to BURGAS“ събират бранша в Бургас този уикенд

  • 13 Май 2021
  • 132
Бургас ще бъде домакин на две значими събития за туристическия сектор в периода 14 - 16 май.

Отборът на ОУ „Елин Пелин“ е победител в общинското състезание по Безопасност на движението

  • 13 Май 2021
  • 136
Отборът на ОУ „Елин Пелин“ е победител в общинското състезание по Безопасност на движението, което се проведе днес

Само в Бургас ви очаква уикенд с истински роботи и специално аранжирани места за ефектно селфи

  • 13 Май 2021
  • 135
За втора поредна година Община Бургас организира тематични уикенди, за да направи града още по-интересен за неговите гости и жители.