Демократи и републиканци гласуват днес на Супервторника

Републиканците гласуват в щатите Алабама, Аляска, Арканзас, Калифорния, Колорадо, Мейн, Масачузетс, Минесота, Северна Каролина, Оклахома, Тенеси, Тексас, Юта, Вермонт и Вирджиния. Демократите гласуват във всички гореспоменати щати, без Аляска, където вотът е на 6 април. Демократите гласуват днес и в Американски Самоа. В допълнение до днес демократите от щата Айова, които гласуват по пощата, имат срок да изпратят бюлетините си за вота в местните партийни събрания. В републиканската надпревара днес се разпределят общо 865 делегати от общо 2429, които се разпределят от целия цикъл на първични избори и партийни събрания. Най-малко 1215 делегати са нужни за спечелване на републиканската кандидат-президентска номинация, за която излъчените по време на цикъла на партийните събрания и първични избори делегати ще гласуват на партийна конференция през юли в Милуоки. Най-много делегати се получават днес при републиканския вот в щатите Калифорния и Тексас, съответно 169 и 161. В Северна Каролина делегатите са 74. В Тенеси и Алабама делегатите са съответно 58 и 50. Във Вирджиния делегатите са 48. В Оклахома те са 43. В Арканзас, Юта и Масачузетс делегатите са по 40 във всеки един от трите щата. В Минесота делегатите са 39. В Колорадо те са 37. Следва Аляска с 29 делегати. Накрая остават Мейн и Върмонт съответно с 20 и 17 делегати. Около една трета от демократичните делегати също се разпределят на демократичните първични избори днес.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

КАЗАНЛЪШКАТА ГАРА СЕ ПРЕВРЪЩА В СЦЕНА НА КОНЦЕРТ

  • 29 Апр 2024
  • 76
Традиционно на железопътните гари виждаме вечно бързащи, вечно чакащи хора, потънали във вихрушката на ежедневието.

Президентът Румен Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите, които застрашават опазването на околната среда и създават риск за ощетяване на публичния интерес

  • 29 Апр 2024
  • 67
Президентът Румен Радев упражни правото си на вето срещу определени разпоредби от Закона за насърчаване на инвестициите, които застрашават конституционно гарантираното право на българските граждани на здравословна околна среда.

НОИ стриктно приложи решението кои пенсионери имат право на великденската добавка

  • 29 Апр 2024
  • 72
Националният осигурителен институт (НОИ) стриктно и в срок изпълни решението на парламента еднократната сума от 100 лева за великденска добавка да се изплаща на пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2024 г., е в размер до 526 лв. включително.

АПИ предприема мерки за възстановяване на движението и укрепване на съоръжението при 16-ти км в посока София на АМ „Струма“

  • 29 Апр 2024
  • 72
Временно движението на тежкотоварни автомобили по АМ „Струма" при 16-ти км, в платното за София, се осъществява в изпреварващата лента поради авариране на подпорна стена.