« юни 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Според проучване модерните технологии водят до стрес и безпокойство

Според проучване модерните технологии водят до стрес и безпокойство. Изследването е на университета в Тел Авив и твърди,че многото време, прекарано в социалните медии или в общуване чрез мобилни телефони, води до повишен шанс за болка в челюстта и мускулите на устата, скърцане със зъби, проблеми със съня, умора и сънливост. Участниците са изследвани за нивата на стрес и напрежение през деня, склонността към събуждане през нощта, нуждата от непрекъснат достъп до мобилния телефон, скърцането със зъби и болки в челюстта. Изводите на учените са, че 54% от потребителите на смартфони се събуждат често посред нощ.Освен това половината от светските респонденти (50%) изпитват умерено до високо ниво на стрес, свързано с мобилния телефон, в сравнение с едва 22% сред представителите на другата група. Според учените, „В днешно време хората живеят с чувство за СПН (страх от пропускане на нещо) и затова искат да бъдат постоянно он-лайн, за да знаят “какво е новото“ във всеки момент. Тази нужда естествено създава нарастваща зависимост от мобилните телефони, което води до чувство на стрес и безпокойство. „Някой може да напише нещо в социалните медии, а аз ще го пропусна и няма да бъда в течение“, е тревожната мисъл, която предизвиква стреса.Други изследвания също потвърждават, че „пандемията с проблеми, свързани с психичното здраве като депресия, злоупотреба с различни вещества, посттравматичен стрес и дори самоубийства“ са сред страничните ефекти на пандемията на коронавируса.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Честит първи юни на всички деца!

  • 01 Юни 2023
  • 206
Честит първи юни от кмета Димитър Николов. "Скъпи деца, Днес е най-веселият и безгрижен празник – 1 юни, Международният ден на детето!"

На 2 юни откриват в Бургас фотоизложбата „Далеч от Африка“

  • 01 Юни 2023
  • 184
Фотоизложбата „Далеч от Африка“ ще се представи в периода 2 -20 юни в Центъра за съвременно изкуство и библиотека – Бургас. Експозицията включва фотографиите на двама известни артисти - професионалният фотограф Атанас Кънев и театралната режисьорка Елена Панайотова.

Фестивалът „Бургас – вълнуващ и артистичен“ с огнени спектакли в три квартала

  • 31 Май 2023
  • 485
Фестивалът „Бургас – вълнуващ и артистичен“, който е най-новото културно събитие в града, предизвиква бургазлии да се потопят в магията на огъня.

Водещи експерти говорят в Бургас за ключовата роля на изкуствения интелект

  • 31 Май 2023
  • 435
Днес, 31 май, сряда, с начало в 16:30 часа, в Международен конгресен център Бургас, зала „Черноморие“, ще се проведе форум. Организатори са Община Бургас и ИТ Таланти.

Анкета събира мнения на бургазлии за природобазирани решения за развитието на Бургас

  • 31 Май 2023
  • 440
Община Бургас и СУ "Св. Климент Охридски" са партньори в проект "Re-value", който ще помогне за по - ефективно и съобразено с природната среда планиране на важни крайбрежни части на града - района на кв. "Сарафово", местността Ъгъла, района на солниците и Атанасовската коса.