Опасно време в Гърция, призоват хората да не излизат

Гръцката гражданска защита издаде предупреждение за екстремни метеорологични явления и спешно посъветва гражданите в засегнатите райони да бъдат особено предпазливи и да избягват да излизат на открито, когато явленията са интензивни. След спешно заседание вчера, генералният секретар на гражданската отбрана Василис Папагеоргиу настоятелно призова жителите на райони, засегнати от лошото време, да бъдат особено предпазливи и да избягват да излизат на открито. Силен дъжд и бури засегнаха южните части на Гърция вчера, включително Крит, Додеканезките острови, Йонийските острови до и на юг от Кефалония, Западен Пелопонес и Цикладските острови. Предполагаше се, че метеорологичният фронт ще се движи на изток, достигайки Източен Пелопонес и островите в Източните Егейски морета по-късно през деня и ще премине нагоре към източна и централна Гърция, Тесалия и Спорадските острови през нощта. Лошото време се очаква да продължи в северна Гърция днес, дъждовете ще са съпроводени от много силен северен вятър. Гражданската защита също така посъветва обществеността да обезопаси домовете си и всички предмети, които могат да причинят щети или наранявания, да провери дали вратите и прозорците са добре затворени и да има предвид уличните наводнения. Източник: БГНЕС

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Зала "Младост" е домакин на Държавното първенство по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова"

  • 24 Мар 2023
  • 575
Зала "Младост" е домакин ва първия етап от Държавното първенство в категория "Елит" по художествена гимнастика за приз "Жулиета Шишманова". Шампионатът е от днес до събота. Организатори са клуб по художествена гимнастика "Черноморец" и Българска фесдерация по художествена гимнастика, с подкрепата на Община Бургас.

Южноамерикански капибари са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас.

  • 24 Мар 2023
  • 585
Един мъжкар от вида капибара и харемът му от три женски са най-новите обитатели на Зоопарк Бургас. Младите животни вече са адаптирани и свикнаха с уютния си дом, включващ къщичка, зелена площ и басейн за почивка.

Документален филм ще представя работата на Енергийния офис на Община Бургас в европейски държави

  • 24 Мар 2023
  • 555
„Повече от 2500 души са потърсили услугите на специалистите от Енергийния офис на Община Бургас от откриването му до този момент.

Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат"

  • 23 Мар 2023
  • 848
Бургаската брейк школа „Бляк стайл скуод“ взе 12 награди от турнира "До откат".

Бургаското училище „Найден Геров“ празнува 97 години от своето създаване

  • 23 Мар 2023
  • 832
Бургаското училище „Найден Геров“ отбелязва тази седмица 97 години от своето създаване. Днес, в Актовата зала на учебното заведение възпитаниците му демонстрираха, че освен много знания, притежават и редица таланти.