Арести след сблъсъци между поддръжници и противници на Тръмп във Вашингтон

Арести във Вашингтон по време на демонстрация на поддръжници на президента на САЩ Доналд Тръмп, които влязоха в сблъсък с противници на държавния глава. Хиляди американци застанаха зад американския лидер, оспорвайки резултатите от президентските избори, информира АП.В началото на демонстрацията кортежът с президента премина покрай поддръжниците и Тръмп ги поздрави. Часове по-късно демонстранти, подкрепящи държавния глава, влязоха в сблъсък с контрапротестиращи. Видеоклипове в социалните мрежи показват размяна на юмруци, хвърляне на предмети и размахване на бухалки. Полицията арестува най-малко 20 души по различни обвинения, включително нападение и притежание на огнестрелно оръжие. Съобщава се за едно намушкване, двама полицаи са ранени и няколко огнестрелни оръжия са открити от полицията.Седмица след като демократът Джо Байдън бе обявен за победител от големите медии, поддръжници на Тръмп организираха демонстрации и в други градове.Широка коалиция от топ правителствени представители обяви, че гласуването и последвалото преброяване на бюлетините е протекло без проблеми. Те подчертаха, че са се провели "най-подсигурените избори в американската история", отхвърляйки опитите на Тръмп да подкопае честността на президентската битка.В Делрей Бийч, Флорида, няколкостотин души, някои носиха лозунги като "Преброй всеки глас" и "Ние не можем да живеем под марксистко правителство", излязоха на демонстрация в подкрепа на Тръмп. В Мичиган поддръжници на държавния глава също се събраха, за да подложат под съмнение победата на Байдън, който спечели с повече от 140 000 гласа.Във Финикс, Аризона, около 1500 души се събраха, за да протестират срещу победата на Байдън.В столицата Вашингтон подкрепящите Тръмп скандираха "САЩ, САЩ" и "Още четири години". Много от участниците носиха американския флаг и банери, с които изразяваха недоволството си от преброяването на гласовете. Кортежът с президента на САЩ премина покрай демонстрантите преди да се насочи към голф клуба на Тръмп във Вирджиния.Демонстрацията през деня бе предимно мирна, но вечерта напрежението се покачи, след като поддръжници на Тръмп се опитаха да навлязат в район, в близост до Белия дом, където имаше няколкостотин противници на държавния глава. Полицейски кордон бе сформиран, за да раздели двете групи. Въпреки това двете групи влязоха в сблъсък.Поддръжници на Тръмп използваха социалните мрежи за организирането на Million MAGA March, което увеличи притесненията, че може да предизвика конфликт с противници на президента.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

МОТ постигна споразумение за заплатата за издръжка

  • 19 Мар 2024
  • 16
Международната организация на труда (МОТ) постигна споразумение по въпроса за заплатата за издръжка.

Бургаски младежи с интересна акция за Часа на Земята, Общината ще ги подкрепи

  • 19 Мар 2024
  • 101
Община Бургас ще съдейства на активните младежи, които се обърнаха към нея с искане за съдействие да организират събитие, посветено на Часа на Земята.

Интересните събития в Библиотеката тази седмица започват със среща с Енчо Керязов

  • 19 Мар 2024
  • 82
Тази сряда, 20 март, от 11.30 часа в Училище подкаст в Библиотеката гостува световноизвестният цирков акробат и еквилибрист Енчо Керязов. Той ще разкаже за сбъдването на мечтите и как избираш какъв да станеш. Събитието се организира със съдействието на Регионална библиотека "Пейо К. Яворов".

Тази седмица Белодробната болница в Бургас провежда безплатен скрининг за риск от туберкулоза

  • 19 Мар 2024
  • 84
Под мотото "Да! Ние можем да спрем туберкулозата!" и по повод Световния ден за борба с болестта - 24 март, СБАЛПФЗ - Белодробна болница - Бургас организира Седмица на отворените врати. Тя ще се проведе в периода 19 – 22 март.