Откриха признаци на живот под развалините в Бейрут

Продължаващото издирване се провежда на място след експлозията на пристанището в Бейрут на 4 август, при която загинаха най-малко 180 души, около 6000 бяха ранени и около 300 000 души останаха без дом.Спасителните екипи в Бейрут са открили движения под развалините в района на Мар Михаел в четвъртък, 30 дни след експлозия, която разтърси града. Екипите са помолили жителите да пазят тишина на мястото на инцидента, за да определят източника на движението. Това се случва след като спасително куче от чилийски спасителен екип даде знаци, че човек може все още да е жив под развалините. Термичните изображения показват две тела - малко тяло, сгушено до по-голямо тяло, и е регистриран дихателен цикъл от 18 вдишвания в минута на устройството, каза пред Си Ен Ен Еди Битар, работник от местна неправителствена организация , който работи с чилийския екип,. Това са 18 вдишвания в минута. Има малък шанс човекът да е все още жив, каза Битар. Търсещо куче с чилийския екип е реагирало на мястото, докато са минавали покрай сградата, което е предизвикало издирването, каза той. Франсиско Лерманда от чилийската неправителствена организация за търсене и спасяване „Топос Чили“ в Бейрут каза, че спасителният екип копае тунели за достъп до място, където може да бъде тяло или оцелял, под развалините на 4-те от август. Лерманда каза, че копаят 3 тунела, от едната страна, отгоре и отзад, за да се опитат да получат достъп до мястото. Разстоянието от върха е 2,4 метра и 1,8 метра отстрани, каза той пред CNN. Той каза, че след като изкопал 1 метър, кучето Флаш, което предупредило спасителните екипи за отломките, предупредило екипажите отново. Лерманда каза, че макар това да не означава непременно, че човек е жив под развалините, те ще се държат така, докато не успеят да потвърдят или отхвърлят. Лерманда добави, че бетонът е здрав и материалът е толкова дебел, че е много щателна задача и че те не могат да използват никакви машини, за да не рискуват живота на евентуално оцелял. Той каза, че не знае колко време ще им отнеме да стигнат до мястото, но няма да спрат, докато не стигнат там. Лерманда добави, че най-дълго е виждал човек да оцелява под развалините в Хаити, където затрупан е бил спасен жив след 28 дни.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 407
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 379
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 384
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 667
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 636
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.